Bob, opnieuw opgestart...

Tuesday, December 27, 2005

I love Ireen Wüst

Ik ben vanavond met Cath, Esther (studiegenote) en haar broer naar het NK afstanden, of beter OKT (Olympisch Kwalificatie Toernooi) in Thialf, Heerenveen geweest. Het was erg gezellig en ook leuk om weer van dichtbij te zien hoe hard die rijd(st)ers gaan. Op de 1500 meter voor vrouwen was Ireen Wüst verreweg de snelste, 2 seconden voor Van Deutekom, Groenewold en Cramer. De eerste 3 gaan dan ook zeker naar Turijn en volgens mij kan NOC*NSF ook niet om Cramer heen. Ik was al fan van Ireen Wüst, werd vandaag weer bevestigd, ze is altijd heerlijk vrolijk. En als ze deze vorm vast houdt, pakt ze sowieso een medaille in Turijn. Bij de heren vormden Carl Verheyen, Sven Kramer en Bob de Jong zoals verwacht het podium en gaan dan ook met zijn drieën naar de Spelen. Ritsma reed op zijn oude dag nog een geweldige rit, en greep net naast een ticket, hij werd vierde, ruim voor Romme en Uytdehaage. Erg knap, maar helaas net niet genoeg voor hem.







Vanochtend lag er trouwens eindelijk hier voor het eerst deze winter een beetje sneeuw! Ik kon het niet laten om naar buiten te gaan en een paar sneeuwballen te gooien. Heb ook een foto gemaakt van ons huis. Heb hem hieronder maar even opgezet, dan hebben jullie een idee van hoe ik woon.



Gisteren nog tweede kerstdag gevierd, eerst bij mijn oma in Breda die jarig was. Daarna ben ik met mijn moeder naar Zandvoort geweest, waar we met ongeveer 20 vrienden die we nog vanuit Curaçao kennen gegeten hebben. Was een heerlijke avond, weer enorm veel gelachen. Eten was lekker; ham, varkenshaas, konijn ofwel Flappie zoals het de hele avond genoemd werd, tiramisu (was heerlijk Maud) en een geweldige toren met bonbons. Heerlijk zo een schaal chocola, waar je onbeperkt van kunt eten.

Sunday, December 25, 2005

2.203.459 euro!! Merry Chrismas!

Merry Christmas everybody! Sorry voor het cliché-woordgebruik, maar komt nog uit de tijd dat we in Amerika woonden. Hele fijne dagen iedereen met (ook cliché, maar wel heerlijk altijd) veel en lekker eten vanavond en morgen.

Dan om terug te komen op de titel van dit stukje: de actie “Serious Request” van de dj’s Giel Beelen, Gerard Ekdom en Wouter van der Goes op 3 FM waarbij ze afgelopen week 6 dagen zonder te eten in een Glazen huis op de Neude in Utrecht opgesloten gezeten hebben, heeft maar liefst 2.203.549 euro opgeleverd! Dit geld gaat via het Rode Kruis naar kinderen in Congo die hun ouders kwijt zijn geraakt tijdens de jarenlange burgeroorlog in dat land. Groot respect voor wat ze gedaan hebben, super actie.

Vrijdag nog verder gewerkt aan mijn scriptie. Er begint schot in te komen, nu nog zien of ik mezelf er toe kan zetten deze week om er aan te werken… ’s Avonds met Alex, Julien en Robbert-Jan naar de film geweest, The Chronicles of Narnia. Film voel beetje tegen, was jammer dat het dele na de pauze (al na 40 minuten bij ene film van twee uur en een kwartier) niet net zo goedwas als het eerste deel. Ze hadden er beter 2 films van kunnen maken, dan hadden ze het plot veel beter uit kunnen werken. Daarna nog even uitgeweest, maar was nauwelijks te doen, stonden lange rijen voor de kroeg om naar binnen te kunnen. En ik weiger om een halfuur of drie kwartier in de rij te staan om naar binnen te mogen en vervolgens je kont niet te kunnen keren in een kroeg. Toen ik naar het huis van Alex liep om mijn fiets op te halen die daar nog stond, liep ik langs een middelbare school hier en raakte ik met twee jongens die daar zaten en het ook vertikten om de rij te gaan staan voor de Kraan. Op een gegeven moment bleek dat een van die jongens ook naar de Winterspelen in Turijn gaat. Zo toevallig weer, maar was erg grappig.

Zaterdagmiddag weer een keer gevoetbald met Alex, Mathijs en Sjoerd. Dit keer niet op BFC, maar op NVC, waar ze nog geen kunstgras hebben. Vind kunstgras toch lekkerder spelen, zeker met het spel dat wij spelen (voor de kenners, afstandtienen). ’s Avonds bij mijn vader kerst gevierd, was erg gezellig. Gefondued, standaard, maar heel erg lekker als je vleesliefhebber bent zoals ik. Leuke cadeaus gehad, voor de dvd van The Other Final, waar ik het hier al eens eerder over gehad heb, is erg gaaf! Christine, bedankt.

Vanochtend hier thuis kerst gevierd met cadeautjes. O.a. ene boek met luchtfoto’s van allerlei mooie plekken op de wereld gekregen, een bundel met de mooiste Loesje-uitspraken en twee boeken met reisverhalen. Zo meteen gaan we hier heerlijk eten, vooraf meloen met knapperige rauwe ham, dan eendenborst en tot slot bosvruchtenbavarois, heerlijk.

Fijne avond allemaal en eet smakelijk!

Bob.

PS: Wil graag afsluiten met een fraaie uitspraak die ik van Anne kreeg:

Het was niet god die mens heeft geschapen, de mens schiep god!

Als atheïst zijnde, vond ik hem erg mooi. Zeg er wel bij dat ik iedereen respecteer die gelooft, maar geloof dus niet. Hoop dat ik jullie niet tegen de borst stoot en dat jullie ook respecteren dat ik niet geloof.

Thursday, December 22, 2005

Flappie!

Ik luister deze dagen vaak naar Radio 3 FM in verband met de actie Serious Request om geld in te zamelen voor de kinderen in Congo. Vanmiddag had ik ook toevallig even mijn radio op mijn mp3 speler op in de pc zaal op de universiteit waar ik aan mijn bachelorscriptie gewerkt heb. Youp van ’t Hek kwam even langs in Het Glazen Huis om ook zijn steentje bij te dragen. Hij heeft het jasje van zijn Oudejaarsconferentie van 30 december as. beschikbaar gesteld samen met twee kaarten voor die conference. En ik weet niet meer hoe Youp en Gerard (dienstdoende dj op dat moment) er op kwamen, maar het kwam er op neer dat Youp ter plekke een a capella versie van zijn geweldige kerstliedje Flappie ten gehore gaf. Was echt zo geweldig, ik heb dubbel gelegen. Je kunt het liedje hier
downloaden, door met je rechtermuisknop op hier te klikken en dan “opslaan als” te kiezen. Ik heb namelijk vanavond eindelijk de webruimte die ik had aangevraagd vorige week aan de praat gekregen. Dit dankzij Robert, ik kreeg het namelijk niet voor elkaar. Dus Robert, bedankt! Ook heb ik voor degenen die geïnteresseerd zijn, hier mijn Unisca Essay over de eigendomsrechten van medicijnen neergezet. Schrik niet van de medicijnprijzen van de medicijnen die ik dit jaar gebruikt heb, het is een kapitaal.

Gisteravond was erg gezellig, heb eerst met Robbert-Jan en Alex gemariokart en pizza gegeten. Mario Kart blijft een heerlijk spel, zeker als je het zo met zijn drieën doet, kun je elkaar prachtig naaien elke keer. Daarna bij Tim (je bent nog net jarig op het moment dat ik dit tik, dus: Gefeliciteerd!) gemonopolied en de ondergang van Feyenoord gezien.

Vanavond had ik de eerste vergadering van de Batavierenrace commissie van de Sefa. Het was gezellig en lekker (bij Turk/Italiaan tegenover de faculteit gegeten/vergaderd) en het ziet er naar uit dat het een heel mooi weekend gaat worden in eind april.

Hieronder vind je twee filpjes die ik gemaakt heb tijdens de wedstrijd Utrecht - Groningen, cvan de herdenking voor David di Tomasso.

Minuut stilte Di Tomasso

Opkomst spelers Utrecht-Groningen

Tuesday, December 20, 2005

"20 miljoen, 20 miljoen"

“20 miljoen, 20 miljoen”. Dit zongen de Heerenveen supporters vanavond in de achtste finale van de Gatorade Cup (Amstel Cup, KNVB Beker, whatever) tegen VVV (2-0 winst). Voor degenen die niet doorhebben waar het over gaat: Ajax wil Huntelaar van Heerenveen kopen in de winterstop en daar zijn ze in Heerenveen niet zo blij mee, behalve voor 20 miljoen uiteraard
. Schitterend spreekkoor, mooie voetbalhumor. PSV heeft vanavond een mooie 3-0 winst behaald tegen Twente en staat net als MVV (3-1 tegen Willem II, die zijn echt de weg kwijt) en Helmond Sport (2-1 tegen Jong Ajax, ook weg kwijt, want twee keer rood).

Vanochtend ben ik naar Utrecht geweest om de eens-in-de-zoveel-tijdse conditietesten te doen. Eerst een 6 minuten wandeltest (waarin je du niet mag rennen), waar ik 714 meer in liep. En vervolgens de shuttle-walk test, hierbij haalde ik stap 14 van de 15, liep hem dus bijna helemaal uit. Fysio was erg tevreden, hij kon zich geen getransplanteerde herinneren die zo ver was gekomen. Op zich niet iets belangrijks (had graag gezien dat meer getransplanteerden zover waren gekomen), maar geeft wel aan dat ik goed ga met mijn conditie en dat is lekker om een bevestiging van te zien in zo een test.

Voordat ik naar het UMC ging, ben ik even uitgestapt op het Neude in Utrecht. Hier staat namelijk Het Glazen Huis van Radio 3 FM. Hierin hebben de dj’s Giel Beelen, Gerard Ekdom en Wouter van der Goes zich 6 dagen opgesloten, zonder eten. Ze voeren actie voor de hongerende kinderen in Congo, onder de naam Serious Request. Ze zamelen op allerlei manieren geld in. Er worden allerlei dingen geveild, je kunt een plaat aanvragen in ruil voor een donatie, er wordt virtueel op 3 fietsen vanuit Utrecht naar Kinshasa (hoofdstad Congo) gefietst en nog op allerlei andere manieren. Toen ik er vanochtend was, was er een fiets vrij, ik heb dus door Marokko gefietst vanochtend. Heb ook een nummer aangevraagd, Mister Blue van Paul de Leeuw en René Klijn, een schitterend duet van Paul en René, die later aan AIDS zou overlijden. Helaas erg toepasselijk voor de kinderen in Congo, want ook zij lijden (te) vaak aan AIDS.





Soms word ik echt gek van televisiereclames. Zo hoorde ik er vanochtend een met de krankzinnige slogan in een shampoo reclame: “Het grootste nadeel van de winter: dof en vermoeid haar.” Dan mogen ze mij toch echt uitleggen wat vermoeid haar zou zijn, ik kan me er in ieder geval weinig bij voorstellen…. Laat ze eens een keer een leuke shampoo reclame verzinnen. Dit geldt trouwens ook voor leningen, wasmiddelen, kattenvoer en nog heel veel andere bekende categorieën….

Monday, December 19, 2005

Kroegweekend

Vrijdag en zaterdagavond uitgeweest. Was erg gezellig, twee keer om 3 uur in mijn nest. Gisteren met Floris, Bram en Erwin in Jaargang, Kraan en tenslotte bij Baba shoarma en patat gaan eten. Daarna naar huis gefietst over de goed gladde wegen. Een wonder dat je je steeds net staande hield Erwin... Toen ik vervolgens alleen verder reed, kwam ik een niet nader te specificeren superdronken (ok, voor ingewijden, het is een Prins) persoon tegen, dus ben maar even met hem mee gefietst om hem veilig thuis af te zetten. En ik weet niet of het toeval was, maar vanmiddag bakte hij er bar weinig van met voetballen op BFC.

Morgen er weer vroeg uit, moet deze week keihard aan mijn bachelorscriptie gaan werken. Ik heb er eigenlijk alleen deze week voor, en de eerste week van februari en dan moet hij af zijn. Wordt dus weer weekje bikkelen op UvA en dan kerstvakantie. Ben trouwens hard genaaid door de organisatie van tennistoernooi in Hilversum. Er stond op hun site dat je je tot en met vrijdag kon inschrijven, kon het niet meer zeiden ze, want zou maar tot 12 december kunnen ineens. Terwijl het in hun eigen reglementen toch echt anders stond.... Eikels!

Saturday, December 17, 2005

Adjeventskalender

Met dit geweldige cadeau (een levensgrote Ad(je)ventskalender voor Adje kwam Paul de Leeuw vanavond aanzetten in zijn programma Mooi! Weer de Leeuw. En het was weer mooi om De Leeuw bezig te zien. Adje werd natuurlijk gefeliciteerd voor zijn winst bij Barend en Van Dorp van de BVD trofee voor de markantste Nederlander van het jaar. Anne, we hebben onze zin gekregen. Ik heb een paar maanden geleden de eerste uitzending gezien waarin hij uit het publiek werd geplukt en lag direct dubbel om hem. Ik was altijd al fan van Paul de Leeuw, maar Adje maakt het extra leuk.



Donderdagavond ben ik bij Marjolein in het AMC (gelukkig doen ze daar nog niet aan het segregatiebeleid) geweest, was heel gezellig. We hebben wel gemerkt hoe raar een potje Monopoly wereldwondereditie kan lopen, hè Marjolein?

Donderdag ben ik verder de hele dag op de UvA geweest om mijn essay voor Unisca af te maken. Dat is gelukt gelukkig, was blij dat ik hem af had, telt namelijk voor 60% mee voor een vak van tien studiepunten. Het gaat over de patentrechten op medicijnen en bij het onderzoek hiernaar kwam ik eigenlijk tot de schokkende conclusie dat ik met mijn CF niet meer geleefd had als in een ontwikkelingsland geboren was. Dat wist ik natuurlijk wel ergens in mijn achterhoofd, maar realiseerde me het pas echt toen ik van mij apotheek de lijst van medicijnen met de prijzen er van kreeg waar ik om had gevraagd voor mijn essay. Ik heb namelijk sinds ik thuis ben na mijn transplantatie voor, schrik niet, 32.190 euro aan medicijnen gebruikt (zie tabel hieronder, essay was in t engels, dus vandaar de engelse toevoegingen). Als je dan beseft dat het gemiddelde inkomen in bijvoorbeeld Ghana ong. 1650 euro per jaar is, dan besef je dat je als je daar geboren was nooit de juiste medicijnen had kunnen krijgen (ze hebben daar geen goede ziektekostenvezekeringen en al hadden ze die, de 100 euro per maand die dat kost, kunnen ze dus ook nooit betalen). Best eng, zet je wel aan het denken op zo een moment. Ik zal een dezer dagen proberen mijn essay hier op mijn site te zetten, maar de serverruimte die ik heb aangevraagd werkt nog niet, kan dus nog geen word documenten hier neer zetten.


Medicine: Price:
Aciclovir € 276.36
Calci chew (extra calcium) € 81.17
Cellcept (immune suppressive) € 3503.62
Co-trimoxazol (anti-biotic) € 56.79
Coversyl (blood pressure) € 181.30
Fungizone (against funguses in your lungs) € 778.73
Mouth caps € 113.25
Nexium (stomach reliever) € 419.56
Novomix (insulin) € 347.20
Novorapid (insulin) € 43.35
Nutridrink (nutrition) € 897.60
Pancrease HL (enzymes) € 4897.62
Prednison € 64.64
Prograft (immune suppressive) € 4614.16
Tobi (anti-biotic) € 2635
Vfend (against funguses in your blood) € 11595.18
Other medicines € 784.75

Total € 31290.03


Vandaag met Bas en Azarja naar Utrecht geweest op te sporten met de mensen van H2O. Dit is een organisatie voor hart- en longgetransplanteerden die onder andere de Nederlandse deelname regelt voor de Europese games voor hart- en longgetransplanteerden, waar ik in juni 2006 in Napels aan mee ga doen.

Goed weekend nog allemaal!

PS: Wat een klotenloting van PSV, Lyon was de enige ploeg die ik echt niet wilde loten… En ook erg zuur is dat ze eerst thuis spelen, waardoor ik er niet heen kan, omdat ik dan in Turijn zit. Ok, ik mag niet klagen, want dat is natuurlijk super gaaf, maar is toch jammer.

Thursday, December 15, 2005

Druk....

Tijdje niks geschreven, maar komt omdat ik erg druk ben op universiteit. Moet morgen bijvoorbeeld een essay van 4000 woorden inleveren, gaat wel lukken denk ik, maar gaat me wel heel dagje studiezaal kosten morgen. Daarna even bij Marjolein langs, eens kijken hoe het met het segregatiebeleid in het AMC is... Om hierbij aan te sluiten, Bowe heeft op zijn site een lesje "segregatiebeleid voor beginners" gegeven. Dus mensen die niet weten wat het precies inhoudt, kijk even op

http://bowe.web-log.nl/log/4366128

En CF-ers, ook voor jullie is he zeker de moeite waard, je lacht je rot. Briljante strips Bowe!

Vanochtend eerst gewerkt, daarna even aan mijn Unsica essay gewerkt, vervolgens college om uiteindelijk bij Thomas en zijn huisgenoten Michiel en Thijs te belanden. Heerlijk Indonesisch van de toko bij hun op de hoek gegeten. Daarna hebben we Full Metal Jacket gekeken, een briljante film over de Vietnam-oorlog. Deze film is uniek in zijn soort, de hele oorlog wordt namelijk absurdistisch benaderd, met een heerlijk cynisme. De oorlog wordt volledig belachelijk gemaakt en je krijgt een heel mooie inkijk in het leven van de soldaten daar en hoe die gasten met elkaar omgaan.

Sunday, December 11, 2005

Di To forever







Erg indrukwekkend allemaal vanmiddag in Utrecht, heel mooi laatste eerbetoon aan Di Tomasso. De spelers waren er ook niet helemaal bij tijdens de wedstrijd, Utrecht speelde erg tam voor zijn doen, uitslag was dan ook 0-2, voor FC Groningen.

Naar Utrecht - Groningen straks

Vandaag niet veel gedaan, even naar BFC geweest nadat ik zowaar had uitgeslapen.

Later vandaag ga ik naar Utrecht - Groningen. Een vriend van me vroeg of ik mee ging, ben erg benieuwd wat ze gaan doen in en rondom de eerste wedstrijd na het overlijden van David di Tomasso. Vanaf nu kunnen jullie naast de verrichtingen van PSV in de Champions League ook de tussenstand van de eredivisie op mijn site zien. Hij is op dit moment erg fraai, met een koppositie voor PSV en een leuke negende plek voor Ajax.

Mijn voorspellingen voor morgen:
Feyenoord - PSV: 0-1
Vitesse - Ajax: 2-1
FC Utrecht - FC Groningen: 3-1

En ik zag dat ik vandaag de grens van 10000 bezoeken aan mijn site heb bereikt. Leuk dat er zoveel mensen hier een kijkje nemen af en toe.

Saturday, December 10, 2005

PSV-poule...

Nederland is dus gisteravond vrij hard gepakt door de Duiters bij de loting van het WK voetbal. We zitten in poule C, met Argentinië, Ivoorkust en Servië-Montenegro. Werd al de poule des doods genoemd, en terecht. Leuke is wel dat we weer wat (oude) PSV – helden aan het werk kunnen zien, Koné bij Ivoorkust en Kezman bij Servië.

Heb de loting gisteravond niet gezien, was met mijn vader uit eten bij de Japanner in Utrecht voor zijn verjaardag. Dus bij deze nog een keer: Gefeliciteerd Jos! Eten was echt super lekker en veel. We hebben tepanyaki gegeten, dan zit je met zijn allen rondom een hele grote bakplaat. Achter deze bakplaat staat dan een kok die ter plekke al je eten voor je klaar maakt. Ik had (hoe verrassend) het vleesmenu en kreeg achtereenvolgens o.a. geflambeerde ossenhaas, eendenborst en gegrilde ossenhaas. De rest ben ik zo gauw even kwijt, was in ieder geval super veel en super lekker (wel veel knoflook!!!!). Diëtiste zou weer blij met me zijn gok ik, alhoewel ik het vlees in hun ogen denk ik wel veel te rood eet…

Gisteren weer gewerkt bij ReceptenWeb en donderdag een begin aan mijn essay voor Unisca gemaakt. Dat moet ik vrijdag inleveren, niet grappig, een essay van 4000 woorden dat nog wetenschappelijk verantwoord moet zijn ook.

Goed weekend allemaal!

PS: Esmé en Tamara, sterkte daar in Utrecht!

PS2: Kreeg weer wat leuke Ajax-grappen van een vriend:

- Een man loopt naar een loket bij de arena en legt 200 euro neer op de toonbank. Zegt de man achter de kassa: Wat wil je hebben? een speler of een seizoenskaart?

- Wat is het grootste hoerenhuis van nederland? De arena, want daar worden elke week 40.000 mensen door 11 man genaaid.

- Wat is het verschil tussen Ajax en de smurfen? De smurfen hebben maar 1 klungel.

- Wat zijn de overeenkomsten tussen Ajax en sinterklaas? Hun kleren zijn allebei rood-wit, ze hebben allebei negers in dienst en niemand gelooft meer in ze.

Thursday, December 08, 2005

Turijn kriebels....

De laatste tijd (en vooral de laatste dagen) gaat het in het (sport) nieuws steeds vaker over Turijn, over de Winterspelen. Niet zo gek, aangezien ze morgen over precies 2 maanden beginnen. Krijg er echt zoveel zin in om er heen te gaan als ik bijvoorbeeld de beelden van het ijsstadion, de Oval Lingotto, voorbij zie komen. Daar ga ik straks namelijk naar 1000m, de 10000m mannen en de ploegenachtervolging. Gaan we zeker van genieten straks, Tim!!!





Vandaag eerst weer getraind bij fysio (2500 meter gelopen in 17 min 31 sec), ging goed weer. En ja, dat trainingsschema komt nog een keer hier op mijn site, nu geen tijd voor. Daarna overleg gehad met iemand van de Sefa, de studievereniging van onze faculteit. Ik ga namelijk misschien in de commissie van de vereniging die de deelname aan de Batavierenrace regelt, de grootste estafetteloop van Europa. Maar dat is meer een goed excuus om een gezellig uitgaansweekend te hebben met veel studenten heb ik het idee… Doet er niet toe, lijkt me een leuk evenement. Rest van de dag heb ik in de pc zaal gezeten, en aan mijn essay voor Unisca gewerkt. Morgen weer vroeg op, moet namelijk werken.

Wednesday, December 07, 2005

Topavond met heel naar nieuws

Boeren! We zijn weer op dreef in de Champions League. Was genieten in het stadion, heerlijke sfeer, vooral als je volgens mij voor de 12e keer op rij in de CL thuis ongeslagen blijft (waarvan 10 keer winst). Door twee goals van Cocu en Farfan hebben we met 2-0 gewonnen van Fenerbahce en zijn we door naar de tweede ronde, net als die luizige ploeg uit Amsterdam. Helaas misten Wouter en ik de minuut stilte voor Mister PSV, Frits Philips, die gisteren op de zeer respectabele leeftijd van 100. NS, bedankt weer (kapotte bovenleidingen, defecte trein, omleidingen, we hebben alles weer gehad), als alles op tijd gereden had, dan waren we net na 8 uur in het stadion geweest, nu pas om 10 voor 9…



Helaas eindigde de avond met heel vervelend nieuws: Esmé ligt weer in het ziekenhuis in Utrecht. Zie haar gastenboek voor meer nieuws en laat even een berichtje achter! Natuurlijk ben ik blij dat PSV door is, maar dit soort dingen werpt er toch weer een andere kijk op.

Monday, December 05, 2005

Sint denkt ook aan iedereen

>>Beste Danny Blind,

>>Je was altijd zo'n aardig kind.

>>De Sint zat te denken
>>Wat zal hij Danny Blind nou eens schenken

>>Heel je leven staat in het teken van voetbal
>>Maar met ajax zit je nu in een heel diep dal

>>Aan de ene kant gunt de Sint dit je wel
>>Want ajax zit met zich zelf in de knel

>>Aan de andere kant leeft de Sint ook met je mee.
>>Hij weet die Danny is niet echt te vree.

>>Maar wat staat er bij Danny op zijn verlanglijstje?
>>Spitsen, buitenspelers, een ver reisje?

>>Of heeft hij liever een nieuw bestuur?
>>Of is hij opzoek naar een leiders figuur?

>>De Sint heeft een heleboel goeie voetbal pieten.
>>Een daar van Ronaldinho Piet, die laat ons wekelijks genieten.

>>Maar die gaat hij ajax zeker niet schenken.
>>Wat zou de rest van de wereld wel niet denken?

>>Die mannen uit Amsterdam zijn toch zo goed?
>>Nu wordt hun groots spraak eindelijk eens beboet.

>>Na jaren lang overal mee weg te komen.
>>Kan de rest van Nederland alleen maar dromen.

>>Dat het geluk ajax nu eindelijk een keer in de steek laat
>>Na het gedwongen vertrek van van Gaal en van der Vaart

>>Maar het ligt altijd aan een ander, en nooit aan ajax zelf.
>>Ze verliezen niet van een tegenstander, niet van de andere elf

>>Maar door verkeerde beslissingen van de scheidsrechters.
>>en spreek koren van echte vechters

>>En niet door hun eigen spel
>>In blessure tijd score en punten stelen mag dat dan wel?

>>De Sint vindt van niet
>>Het is gewoon niet netjes aldus Piet.

>>Maar als dat gebeurt?
>>Is er niemand bij ajax die zeurt.

>>Dan is het weer Hoezana en Olé
>>Dan is iedereen bij ajax weer te vree

>>Maar wat er dit weekend in Utrecht is gebeurd.
>>Dat is iets wat de Sint erg betreurt.

>>En hij zal om een gepaste straf vragen
>>Bij de openbare aanklager

>>Want wat die Sneijder na de wedstrijd deed
>>Dat is iets wat aan de Sint vreet


>>Hij is altijd al vervelend geweest
>>Maar aan dit gedrag stoort Sint zich het meest.

>>Danny, laat die verwende "goden zonen"
>>Je moet maar eens bij mij in Barca op bezoek komen

>>Dan laat Piet je zien hoe je echt moet voetballen
>>Een tip verkoop zo snel mogelijk al die verwende kwallen

>>En ga spelen met spelers die wel willen
>>Zoek spelers die willen en kunnen killen

>>Ik doe ze graag cadeau
>>Al die spitsen enzo.

>>Maar nu even niet!
>>Nu ik zie dat heel Nederland weer geniet

>>Omdat het bij ajax ook een keer slecht gaat
>>Het is jammer voor jou dat jij aan het hoofd staat

>>Maar wees niet getreurd
>>Een wijze les wat altijd gebeurd

>>Na regen komt weer zonneschijn
>>Ook al doet dat in Amsterdam nu pijn

>>Het moest er eens van komen
>>Hier kon de rest van Nederland alleen maar van dromen

>>Al hoop ik dat ajax niet degradeert
>>En dat iedereen in Amsterdam hier wat van leert

>>Het licht echt aan jullie zelf
>>En niet aan die andere elf

>>Ook niet aan de KNVB
>>Ook al zitten die er best wel mee

>>Want jullie zijn wel hun beste vrienden
>>Daarom krijgen jullie vaak meer als jullie verdienen

>>In Zeist waren ze ervan overtuigd dat iedereen dit wist
>>Maar hebben ze zich in de Belgische arbiter Verbist
>>Een klein beetje vergist
>>Maar als je tegen Grandel zulke kansen mist

>>Dan verdien je het niet om te winnen
>>Misschien kunnen jullie eens bij je zelf beginnen

>>De Sint heeft voor jou daarom een passend cadeau
>>Het is een dvdtje met een echte voetbal show

>>Het is 90 minuten voetbal les
>>Van Feyenoord tegen Heracles

>>Met vriendelijke groet,

>>Sinterklaas en Piet

Prachtige voetbalhumor Stephan!

Utrecht

Het segregatiebeleid is nu helemaal ingevoerd in Utrecht... Ik was er vandaag en dan wordt je dus in een kamertje gezet en dan komen de artsen bij jou langs ipv jij bij hun. En bloed prikken gebeurt ook in dat kamertje (ok, ik mocht bij gratie gods naar de gewone bloedprikkamers omdat daar echt helemaal niemand zat) en voor een longfoto krijg je een tijd mee, ipv dat je gewoon er heen ging wanneer het je uit kwam. Verder wasalles gelukkig weer goed, Van de Graaf (longarts) en ik hadden elkaar weer niet heel veel te vertellen. Wel wasmijn longfunctie weer "maar" 2.71 liter (68%) terwijl ik gisteravond eindelijk weer eens thuis blies en toen 3.12 liter (78%) haalde. Vreemd, maar wel constant, dus boet niet veel.

Vrijdag had ik de laatste voorbereidingsdag van Unisca, was weer erg interessant en gezellig 's avonds er na. Daarna in Bussum naar de Jaargang geweest, ook erg gezellig totdat om 2 uur de kroeg dicht ging. Zaterdag bij de C1 (4-0), B1 (4-3), A1 (5-2, allemaal winst) van BFC gekeken, leuke wedstrijden dus. Het eerste kon helaas niet volgen, speelde zondag na een 2-0 voorsprong 3-3 tegen Maarssen. Zondag verder bij mijn vader Sinterklaas beetje gevierd, met Kerst vieren we uitgebrieder "feest", net als bij mijn moeder.

Sunday, December 04, 2005

Foutje....

Kwam er vanmiddag pas achter dat ik vrijdag een klein, maar wel behoorlijk dom foutje heb gemaakt Ik ben namelijk afgelopen vrijdag niet 9, maar 10 maar geleden getransplanteerd. 2/2 - 2/12 is 10 en geen 9.... Fout van de bank in uw voordeel zegt Monopoly dan. U onvangt een maand extra

Friday, December 02, 2005

9 maanden geleden....

Ja, vanmiddag om kwart voor 5 is het al weer 9 maanden geleden dat dokter Koole in het AMC mijn kamer binnen kwam met de woorden: "Bob, ik moet je iets vertellen..." Zoals jullie hebben kunnen volgen hier is mijn leven sindsdien totaal veranderd en in een stroomversnelling geraakt. En ik hoop dat dat de komende jaren zo zal blijven (nou ja, mag straks wel een keer stabiel worden, op een gegeven moment zijn er niet zo veel nieuwe dingen meer te verzinnen). Het gaat me gelukkig nog steeds super goed, ik geniet er enorm van. Dus anonieme donor, bedankt voor mijn nieuwe leven!

Thursday, December 01, 2005

"Dit was onze grootste nederlaag, maar voortaan staan we met zijn twaalven in het veld"

Deze zin was onderdeel van de toespraak van Jean-Paul de Jong, aanvoerder van Fc Utrecht, vanavond in de Galgenwaard bij de herdenkingsdienst voor David di Tomasso. Heel erg indrukwekkend, ik heb het live gehoord via de radio. Een vriend van me vroeg of ik mee ging naar de wedstrijd tegen groningen zondagover een week. Ga ik doen, ben heel benieuwd, zal eerste thuiswestrijd van Utrecht weer zijn.

Ben laatste dagen heel erg druk geweest op de UvA, vooral met Unisca. Moest vandaag een reader van 200 pagina's uit hebben voor een multiple choice test. Daarnaast moest ik 3 policy statements inleveren over wat Ghana (land dat ik vertegenwoordig) denkt over de drie onderwerpen van het WTO Forum (Fair Trade, EU landbouwbeleid en de eigendomsrechten van medicijnen). Morgen is de laatste prepatory day, als het net zo leuk wordt als 2 weken geleden, zit het goed.

PS Cath: Heb je dan eindelijk gelinkt, shame on me, dat het zo lang geduurd heeft...