Bob, opnieuw opgestart...

Monday, November 02, 2009

Road trip, Broome - Perth

Vrijdag 16 oktober begon mijn road trip, ofwel per auto van Broome naar Kalbarri, in ruim 2 weken. De eerste dag was een pure rijdag, zo een 600 km naar het zuiden, waar langs de highway 1 echt helemaal niets te beleven viel. De campground was gratis en klein, met een te gekke zonsondergang in de Grey River.


De 2e dag inkopen in Port Hedland. Groot op de kaart, maar ongeveer 15000 inwoners, niks dus. Als je je bedenkt dat Albany (35000 inw) na Perth (ong 1,5 mln inw) de tweede stad van Western Australia is, dan is Port Hedland ineens wel een metropool.... En daarbij mag je weer bedenken dat WA groter is dan Japan, Duitsland, Groot-Brittaniƫ en Frankrijk samen.... In Port Hedland was het enige bijzondere dat we zagen de langste trein die ik ooit gezien heb, van zeker 120 wagons en 1,5 km lang, bizar lange treinen die voor de mijnindustrie gebruikt worden.

Aan het einde van dag 2 kwamen we in Karijini National Park (NP) aan, waar we 1 nacht gekampeerd hebben en onder andere de Dales Gorge Walk hebben gedaan. 3 uur, zwemtijd in Circular Pool en de Fortescue Falls inbegrepen. Zwemmen in watervallen blijft een heel gaaf gevoel, ook al was het bepaald niet de eerste keer deze trip.


Exmouth met Cape Range NP / Ningaloo Reef was de volgende camp spot, we hebben 3 nachten in dit NP gekampeerd. Schitterend NP, met waanzinnig blauw water om in te snorkelen, je liep gewoon vanaf het strand de zee in en snorkelde meteen met allerlei soorten vissen en koraal. De mooiste baai heette dan ook Turquoise Bay...

Coral Bay deed vervolgens zijn naam iets minder eer aan, het is een mini dorpje aan de kust met een heerlijk strand, maar snorkelend was er veel minder te zien dan in Cape Range NP. Prima dorp om te relaxen en niks te doen, lezen op het strand en ultiem lui te zijn. Aardige quad tour (niet zo mooi als Swaziland Jos) gedaan en heel veel Green Sea Turtles gezien in de branding van de oceaan.

Vervolgens was het dolfijnentijd, op naar Denham (meest westelijke plaats in Aus) en Monkey Mia. De eerste nacht zeiknat geregend in de tent, 2e nacht dus maar in hostel en vervolgens terug naar de camping. Denham was weinig, Monkey Mia ook, maar daar hebben ze unieke wilde dolfijnen, die elke dag naar de kust komen om gevoerd te worden op 2 meter voor je neus. Op zee een zeiltocht gemaakt en nog veel meer dolfijnen, dugongs (familie van de manatee) en loggerhead turtles gezien.

Na Monkey Mia ging het verder richting het zuiden, naar Kalbarri NP met een tussenstop onderweg op een campsite langs de highway 1. Nou ja, highway, je kunt m makkelijk oversteken, 1 baansweg en niemand kijkt raar op als je je auto langs de kant zet om een foto te maken van bijvoorbeeld een van de vele road signs van dieren...
Onderweg gestopt bij Shell Beach, Eagle Bluff en het Ocean Shark opvangcentrum, waar ze 5 soorten haaien hadden en allerlei soorten vissen en schildpadden uit de oceaan, die ze een half jaar gevangen houden om te onderzoeken, weer vrijlaten en dan weer nieuwe vangen, mooi concept.

Kalbarri was ook weer mooi, maar merkte dat ik wel even genoeg gorges, lookouts en natuurlijke rotsformaties had gezien. Natures Window hieronder was dan wel weer erg tof.

De 2 meiden wilden vervolgens nog een week kamperen tot aan Perth, terwijl ik merkte dat ik iets moest gaan minderen met de zon en het slechte slapen in de tent (lek luchtbed), besloot dus om in Kalbarri afscheid te nemen, 2 nachten bij te slapen in een hostel en een 1 daagse bustrip naar Perth te nemen, langs Pink Lake (vergelijkbaar met Bonaire), Dynamite Bay en The Pinnacles.

2 Comments:

 • Hey broer!

  Echt super gaaf! Ik ben jaloers, zit ik hier een beetje mijn tentamens te leren..:S
  Nog heel veel plezier daar.

  Liefs,

  Xandra

  By Blogger xannie52, at 7:43 PM  

 • Ik zie het al, het is afzien daar...

  By Blogger Thomas, at 5:19 PM  

Post a Comment

<< Home