Bob, opnieuw opgestart...

Monday, October 12, 2009

The Rock Tour

Ben weer terug in de bewoonde wereld na 3 daagse camping tour rond Uluru, op en neer tussen Darwin en Alice Springs met de Ghan en een 9 daagse back to basic camping tour door The Kimberley tussen Darwin en Broome, waar ik nu zit. Verslag van The Kimberley Tour volgt later. De rit per Ghan naar Alice Springs (een gat waar je nog niet dood gevonden wil worden... maar ja, je moet er heen als je naar Uluru wil) was te gek. Het klikte goed met mn stoelgenote uit Engeland, deden een kano tocht samen tijdens een stop van een paar uur in Katherine Gorge, helemaal in the middle of nowhere zonder ook maar iemand om je heen, behalveel veel vogels en andere dieren, genieten in de pure natuur.

The Rock Tour

De 3 daagse tour naar Uluru (Ayers Rock), Kuta Tjuta (The Olgas) en Kings Canyon was te gek, Uluru is veel meer dan een rots zoals velen denken. Hij is maar voor 1/3 boven de grond en is een zeer heilige plek voor de stam van de Aboriginals die in die regio wonen. Onze gids vertelde veel over die heilige achtergronden en als je die verhalen hoort, begrijp je dat je de rots echt niet moet beklimmen. Verder was de sunset bij Kuta Tjuta fantastisch. Er zijn megaveel mooie sunsets, maar ze vervelen nooit in dit land. Kings Canyon tot slot, hier was de mooiste wandeling (3 uur) die ik tot nu toe heb gemaakt. De tour in het megakort: Diepe kliffen, een camel ride, marshmellows / smores op kampvuur, slapen in swags, watervallen, rotspartijen, Aboriginal cultural centre, ghost gum trees (De bast van de boom is een zachte witte laag, die de Aboriginals gebruikten als sunscreen, vergelijkbaar met factor 12 van onze chemische rotzooi. Het is fascinerend hoe ze alle planten in de natuur wisten te gebruiken tot ites nuttigs, zonder ook maar een spoor achter te laten.)


The Ghan

Kuta Tjuta at sunset

Uluru at sunrise

Toepsselijke blik op Uluru

Camel Ride

1 Comments:

  • Bobbie,

    Fantastisch allemaal. Ik heb het idee dat ik 50% van je woorden niet snap, maar dat is vast een goed teken. Blijven genieten

    En als iets klikt en het is al je stoelgenootje, dan is de volgende stap zo gezet! ;)

    By Blogger paul, at 10:59 AM  

Post a Comment

<< Home