Bob, opnieuw opgestart...

Friday, September 25, 2009

Magnetic Island, Cairns, Tablelands, Cape Tribulation en Darwin

Het is weer even geleden dat ik deze log echt geupdate heb, dus hierbij weer een lange update met foto's. Na het afscheid van Azarja en Bas, ben ik weer de Greyhound ingedoken en naar Townsville en Magnetic Island gegaan. Townsville was niet zo bijzonder, Magnetic Island wel. Leuk hostel in een schitterende omgeving, je werd 's ochtends niet wakker van de wekker maar van alle dierengeluiden om je heen. De opossums aten uit je hand, net als de lorikeets. Verder tijdens een wandeling naar een fort uit WO II ook nog koala's in het wild gezien, ontzettend tof.

Eindelijk echt in het wild

Vervolgens was het tijd voor de laatste etappe met de Greyhound, naar Cairns. Kleine, maar leuke stad aan de Noord-Oost kust. Hier het visitor center van de Flying Doctors bezocht en verder als uitvalsbasis voor de Tablelands en Cape Tribulation gebruikt. Tablelands was een 2d/1n tour en supergaaf. Zwemmen in watervallen, schitterende uitzichten, een weg bergop met 237 bochten in 19 km (blij dat je dat niet hoeft te doen Paul?:)), gave gegidste wandelingen door t regenwoud, vogelbekdieren, wallabies, boomkangoeroes, oppossums, leguanen, slangen in het wild tijdens de mountainbike en kanotochten en een super leuk familie gevoel hostel, zonder sloten op de deuren. De foto's zeggen genoeg verder denk ik...

De Milaa Milaa falls

De verschillende unieke road signs

Lake Eacham

Daarna zondag door met een dagtour naar Cape Tribulation, ook regenwoud, maar nu gecombineerd met mangroves en stranden. De tour was minder bijzonder, met een gids die weinig vertelde, maaer de omgeving was mooi, met vooral bijzondere stranden, die je een Expeditie Robinson gevoel gaven, met de mangroves en palmbomen; als je niet beter wist dat er vast land achterlag, dacht je echt op zo een eiland te zijn. Ook naar een biologische fruitkwekerij geweest, met vruchten waar ik nog nooit van gehoord hadden, maar bijna allemaal heerlijk waren. Onderweg nog langs een Australia wild life zoo geweest, met een leuke krokodillen voer sessie, die beesten zijnj groot... Dinsdag weer terug naar Cairns, om me voor te bereiden op de vlucht naar Darwin, en ja hoor, op het vliegveld kwam ik voor de zoveelste keer de 3 Ierse meiden tegen, die ook naar Darwin vlogen met het zelfde toestel.

Cape Tribulation Beach, ofwel Expeditie Robinson idee

In Darwin in het zoveelste hostel ingecheckt, op een dorm van 10. Kom bij een Eindhovenaar op de kamer, klikt goed en we gaan donderdag met zn 2en naar de oliepijpleidingen/opslag die in WO II gebouwd zijn, maar nooit nodig zijn geweest. Flink onder de grond, geinig om gezien te hebben en om met de instellingen van je fotocamera te spelen. 's Avonds naar de lokale markt aan het strand, een van de leukste die ik ken. Heerlijk eten (voor het eerst echt lekkere noodles, crepes, bevroren mango met chocola....:P), heel veel locals en vooral een fantastisch stel uit Argentinie die in 4 jaar tijd vanuit het zuiden van hun land naar Alaska zijn gereden met een auto uit 1928 en onderweg 4 kinderen hebben gekregen. Uiteraard hebben ze hierover een boek geschreven, dat ik niet kon laten om te kopen: Spark your Dreams, de titel zegt genoeg. Ik ga het morgen lezen, in de trein van Darwin naar Alice Springs, een van de dingen die hoog op mijn lijstje stonden ("dromen") voorafgaand aan mijn reis hiernaar toe. Vanuit Alice ga ik een 3d/2n tour doen naar Uluru (Ayers Rock) en Kings Canyon. Na volgende week meld ik me weer!

Het Argentijnse gezin + auto + Alfred en ik

Met slang op de markt

In de tunnel

2 Comments:

 • Hoi
  Je vermaakt je prima zo te lezen. Toch wel een heel bijzonder land.
  In Nederland alles goed.
  Ben vorige week begonnen met boordroeien en vind het erg leuk.
  We gaan op naar de Head 2010 in de 8.
  Ga morgen met Xandra Paul bezoeken in Londen.
  Veel groetjes en liefs
  Je moeder

  By Anonymous Anonymous, at 5:17 PM  

 • Hey Bobbie,

  Te veel bochtjes = niet goed idd. Maar voor de rest klinkt je verhaal weer super. Die slang weet ik overigens ook zo net nog niet, maar misschien dat ik ook een keertje mijn stoute schoenen zou aantrekken ;)

  Geniet ervan, en blijf veel mooie en bijzondere mensen en natuur tegen komen!

  Paulus

  By Blogger paul, at 7:06 PM  

Post a Comment

<< Home