Bob, opnieuw opgestart...

Thursday, October 15, 2009

The Kimberley

De laatste avond in Broome, voor Petra, Kristin en ik morgen op pad gaan voor onze road trip richting Perth. Een heel vlugge schatting, de afstand is zo een 2200 kilometer, dus dat zullen we niet in 1 dag gaan doen, maar in ongeveer 3 weken...
Eindelijk tijd voor ene verslag van de 9 daagse camping tour.

De eerste dag was een grote rij dag, de totale aftand die we afgelegd hebben is 1800 kilometer. Mooiste van de dag was toen we wilden gaan kamperen op het terrein van de croc farm, de beesten net gevoerd werden. We stonden op nog geen 50 cm (met een heel dun brak hekje er tussen) van ongeveer 6 meter lange hongerige zoutwaterkrokodillen, schitterend. De avond eindigt schitterend met volle maan, het is zo licht dat je kunt lezen met t licht van de maan, zonder zaklamp.
Patrick the crocodile, "Patrick, come on baby!"

Een bijzondere boab, gebrandmerkt door de eerste ontdekkingsreiziger door dit gebied. Boabs zijn beschermd, je hebt er speciale vergunning om ze te kappen, die duizenden dollars kost, als je hem al krijgt.


Hoofddoel van de volgende dag was Lake Argyle (45x70km!), waar ong 25000 freshies in leven. Schitterend meer, met naast de crocs veel ander wild, zoals de Rock wallabie en de pelikaan hieronder op de foto. Adrenaline kwam flink omhoog toen we van de rotsen gingen springen, ik tot zo een 8 meter hoog, heerlijk. Schitterend eilandje om te kamperen, met volgens de vrouwen het toilet met t mooiste uitzicht ter wereld. Marshmellow time na de barbecue op kampvuur en genieten van de complete rust en verlatenheid om je heen onder de sterrenhemel. Rond 12u worden we echter wakker van de regen en worden we allemaal zeiknat in onze swags, aangezien we geen tenten hebben opgezet. Op t moment was t iets minder leuk, de herinneringen er aan de volgende ochtend en rest van de tocht zijn erg grappig.Zonsondergang in het water


Bungle Bungle dagen, een van de bijzonderste plekken van de trip. De domes zijn uniek, en heet. De 52 km het park in over hobbel de hobbel weg duren 2 uur. De Catherdral Gorge en Echidna Chasm zijn allebei weer uniek, maar helaas ongeschikt om in te zwemmen, gelukkig de enige dag zonder water deze tour.

Echidna Chasm (Ja, hier gingen we doorheen)

Dag 5, halfweg, Emma Gorge dag en het begin van het mooiste deel van de tocht, over de Gibb river road, die alleen in het dry season toegangkelijk is, en wel per 4WD. Avontuurlijke tocht van 800 km in 5 dagen. De gorges waren er te veel en te mooi om allemaal op te noemen, hieronder wat willekeurige foto's om een indruk te geven.

Onze kampeerplek dag 5, magisch afgelegen plekje om te zwemmen met kaarslicht op de oever op de avond na zonsondergang.

Victoria River, ook hier hebben we geslapen

Het crossen van de Pentecost river

Door het water met al je spullen 757

Tarzan in actie...

Bell Gorge

Sunrise bij Windjana Gorge, na een klim naar een heuvel van rotsen van zo een 80 meter hoog, magisch

Tunnel Creek, 800m lang klein riviertje onder de rotsen

1 Comments:

 • Geweldig mooie reis Bob.
  En wat een lef om van zo'n rots te springen en te zwemmen waar ook de Crocks zijn.
  Goed om je verslag te lezen.
  Geniet er maar van en goede reis verder.
  Groetjes,
  Veronica

  By Anonymous Veronica, at 9:41 PM  

Post a Comment

<< Home