Bob, opnieuw opgestart...

Wednesday, March 29, 2006

Update

Zo, heeft even geduurd, maar hier dan weer een update.

Allereerst, Marjolein, gefeliciteerd! Het gaat een superjaar worden voor je, weet ik zeker!

Zaterdag was de teamdag van de WTGN, voor de transplantgames in Thailand in september 2007. Het was heel erg leuk, ook een paar andere getransplanteerden ontmoet die ik nog niet bij de tennistrainingen had gezien. Heb buiten het tennissen ook nog mee gedaan met het badminton meegedaan. Ze waren nog op zoek voor dubbels in Thailand, en dan ben ik wel bereid me op te offeren:)

Zondag was mijn plan om te gaan leren voor mijn tentamen van dinsdag. Hier is veel minder terecht van gekomen dan ik gewild had, doordat ik nog iemand bijles moest geven, toch maar naar Het Spieghel ben gegaan voor een lunch en 's middags langs een grappige film op tv zapte, The parent trap. Heel kanp gemaakte film, gaat over een tweeling die elkaars bestaan niet kent. Maar deze tweeling werd gespeeld door 1 meisje, die allebei de rollen op zich nam. Meestal kun je zien in de beelden, maar nu echt totaal niet. En het was niet dat ze zelden tegelijkertijd in beeld waren, juist niet.

Maandag wel redelijk goed kunnen leren, moest ook wel, want was ook hard nodig voor mijn tentamen op de VU van dinsdag. Dit viel niet echt mee helaas. Ik heb geen idee of ik hem gehaald heb, kan echt alle kanten op. Ik was niet de enige die het een irritant tentamen vond, iedereen die ik sprak dacht er zo over. Uitslag krijg ik over 2 weken, dus ben benieuwd.

Vanavond ben ik naar de introductieavond op Skoll geweest, ik ben namelijk door Thomas en Michiel overgehaald om ook lid te worden. Nee geintje, heb er zelf voor gekozen hoor:)Was erg leuke avond en volgens mij heb ik een leuke boot, door ons Wicky gedoopt, is tenslotte een Noorse held. Heb er ook even een log voor gebouwd, Wicky wint de Varsity, leuk en handig om af te spreken om te roeien.

Friday, March 24, 2006

Mol update

Gelukkig zitten mijn Mol en winnaar er nog in... Ik blijf bij Toine als winnaar en Roderick als mol, al heeft die laatste wel concurrentie gekregen van Miloushka, die deed erg vaag vandaag... Zijn er trouwens meer Mol en Peking Expres fans hier? Ben wel nieuwsgierig naar jullie verdenkingen en favorieten.

Morgen naar Best, naar de teamdag voor de Transplant Games in Thaland. Ben benieuwd, dan krijgen we namelijk ook selectiecriteria en dergelijke te horen.

Thursday, March 23, 2006

Bekerfinale...

Lucky Ajax is back... En het erge is dat dat door Huntelaar komt, eigenlijk een PSV-er:) Wel een wereldgoal van hem, maar toch, in 94e minuut, brrr. PSV won natuurlijk ook pas na verlenging, maar was in ieder geval veel beter dan AZ en was dus ook niet onverdiend zoals het in Amsterdam wel was. Maar voordeel hiervan is dat we een heel leuke bekerfinale krijgen. Die wordt gewoon 2-0 voor PSV, zoals ik ook voorspeld had voor PSV-AZ op msn tegen een vriendin van me die ook voor PSV is.

Vanmiddag valt mijn college uit, daardoor kan ik op tijd naar Skoll. Er is namelijk een soort open roeidag en Thomas vroeg of ik eens een keer in zo een boot wilde zitten, lijkt me wel leuk. Ben benieuwd of ik er iets van kan en niet na 5 halen naast de boot lig. Maar dat zou toch moeten lukken:)

Monday, March 20, 2006

Bezoekje UMC

Vanochtend moest ik vroeg in het UMC zijn voor weer een controle. Eerst bloedprikken, wat nu wel weer gewoon op het lab mocht, omdat ik de eerste patient was. Vorige keer mocht dat niet, terwijl ik toen zelfde argumenten aanvoerde (dat er nog geen andere cf-er in huis was) die ze nu zelf aanvoerden. Daarna kwam Nossent, omdat Van de Graaf er niet was. Hij vond mijn hartslag erg hoog, maar dat is hij bij mij altijd, al mn hele leven is ie ook in rust boven de 100 zonder dat ik er ook maar enige last van heb. Nossent wilde ook na mijn verhaal voor zekerheid een ecg laten maken, prima. Ik heb er niets van gehoord, dus hij zal wel goed geweest zijn. Niet dat ik daar aan twijfelde, maar ja, een ecg laten maken stelt ook niks voor en als ik een arts daarmee gerust stel:) Van de Graaf ken het inmiddels van mij en maakt zich er niet druk om, het is wel stabiel namelijk. Vervolgens longfunctie, die weer als vanouds wisselvallig was, omdat ik technisch gewoon heel slecht blaas vaak. Knijp steeds mijn keel dicht en das niet de bedoeling als je zoveel mogelijk lucht in of uit wil ademen/blazen. Voor de kenners hier, beste fev1 was 3.12 liter (78%), waar ik in zelfde serie soms ook 2.69 liter blies, bijna een halve liter verschil dus.

Tot slot naar de fysio, waar ik weer wat spiertestjes en 2 looptesten moest doen, de 6 minuten wandeltest en de shuttle-walk test. De wandeltest als eerste, liep 784 meter, 70 meter meer dan de vorige keer. Je mag dus niet rennen en dat is irritant, je krijgt wel die neiging namelijk. Daarna de shuttle walk test. Vorige keer tot stap 14 van de 15 gekomen en gestopt, omdat ik dacht dat test was afgelopen (Nee, Esme, ik heb nooit gezegd dat ik m al een keer had uitgelopen:)). Vandaag liep ik wel door na stap 14, alleen ging ik kort daana weer heel licht door mijn knie. Niet heel ernstig, maar wel zodanig dat het onmogelijk was om verder te lopen, anders zou ik door mijn benen gezakt zijn en het veel erger hebben gemaakt. Dus doel voor volgende keer wordt om hem uit te lopen, was er dicht bij. Heb nu al gelukkig geen last meer van mijn knie, maar moet er dus wel mee blijven uitkijken, met rare bewegingen als ik sport.

Goede week iedereen!

PS1: Marek, bedankt, top dat je er was vanavond, heeft me goed gedaan.
PS2: Roderick Veelo is de Mol en Toine van Peperstraten gaat winnen.
PS3: Lut/Chris moeten er heel snel uit en Lien/Inge gaan als eerste aankomen in Lhasa.

Friday, March 17, 2006

Raar besef

Ik stond gisteren met een studiegenote bij de metro en zij begon er over dat het werkcollege dat we allebei volgen, aankomende donderdag haar laatste college ooit zal zijn. Ik reageerde in eerste instantie zo van: Wow, je hebt gelijk, nooit bij nagedacht. Even later realiseerde ik me dat ik vrijdag en de week er na ook op vrijdag nog twee colleges heb, maar dan houdt het voor mij ook op. Echt maf idee, dat je over twee weken gewoon nooit meer in de collegebanken zult zitten, nooit meer les zult hebben... Het gaat echt zo snel dit leven, niet normaal.

Vanochtend met Janiek (oud-clubgenoot van Het Spieghel) getennist in Amsterdam, ging heerlijk 2 uur lang. Dit ondanks dat een huisarts donderdagochtend in Amsterdam nog tegen me gezegd had maar even geen lichamelijk inspanning te verrichten. Ik was namelijk donderdagochtend wakker geworden met het gevoel alsof mijn huig achterop mijn tong lag ipv dat ie in mijn keel hing. Kon daardoor nauwelijks slikken, had steeds een half verstikkend gevoel, heel maf en ook wel beetje eng. Kom ik bij de huisarts, en zegt hij dat ik een of andere keelschimmelinfectie, candida, heb. Kreeg wat medicijnen mee die gelukkig snel hielpen, en had gisteravond al zoiets van:ik ga dus gewoon tennissen:) Voelde me verder namelijk ook totaal niet ziek en bij tennissen merkte ik ook niks. Alleen had hij me wel even mogen vertellen (zoals apotheek wel meteen deed en ook in bijsluiter stond) dat die medicijnen invloed hebben op je prograft (anti-afstotingsmedicijn) spiegel in je bloed. Heb Utrecht gebeld en mocht ze uiteindelijk wel gewoon nemen, omdat het maar zo tijdelijk kort gebruik is. Toch denk ik van, hmmm, meneer de huisarts, had u wel mogen weten. Als een eenvoudige apothekersassistente (niet denigrerend bedoeld, integendeel) dat meteen ziet, tja. Blijft maf hoe snel ik ook hier weer van hersteld ben, halve daglate voelde ik niks, waar is die verlaagde weerstand? Laat hem ook maar lekker wegblijven ook trouwens:)

Verder donderdag presentatie gehad voor international economics, ging goed gelukkig. Mijn essay werd ook besproken, was meer kritiek op, maar ws in ieder geval wel voldoende, cijfer krijg ik later nog.

Goed weekend allemaal, Bob.

Wednesday, March 15, 2006

test

test6

test5

test4

test3

test2

test 1

Sunday, March 12, 2006

Iemand partytenten te leen?

Zoals titel van dit stukje al zegt, ik ben op zoek naar 2 of 3 partytenten die ik van iemand kan lenen voor het weekend van 21 tot 23 april. Ik zit namelijk in de commissie die de deelname aan Batavierenrace regelt voor onze faculteit. En voor dat weekend hebben we nog een paar tenten nodig waaronder we onze spullen droog kunnen zetten en onder kunnen eten. Dus aan jullie die dit lezen: Hebben jullie 1 of meerdere van die meestal witte, vierkante tenten (andere kleur of zo natuurlijk geen bezwaar:)) die ik misschien dat weekend in april zou kunnen lenen? Zo ja, laat me dat dan aub even weten via deze site, mail (bob@kallen,nl) of telefoon (06-52054125). Je zou me er een groot plezier mee doen.

Goed weekend iedereen voor wat er nog an over is,

Bob.

Friday, March 10, 2006

Studiedrukte

Sorry dat ik hier zo weinig schrijf de laatste 2 weken, ik zit in de drukste weken van mijn studie van het hele jaar. Ik heb namelijk op dit moment 5 dagen in de week college, van 4 (ofwel, al mijn) mastervakken. Ze zijn er namelijk op de UvA in geslaagd al mijn 4 mastervakken in hetzelfde blok van 8 weken (ok, 1 daarvan was voor de eerste helft in vorige blok, maar loopt nog steeds door) te stoppen. En als ik nou nog totaal onsamenhangende vakken had, oke. Maar dit zijn de 4 vakken die vrijwel iedereen volgt die internationale economie doet....

Verder bevalt het hier op de Van Woustraat nog steeds erg goed. Al is er de afgelopen 10 dagen nog geen dag geweest dat ik niet in een sneeuwstorm of regenbui heb gezeten op de fiets. Vooral op zondagochtend op weg naar de trein om naar Thialf te gaan of op weg naar college is dat niet echt wat je noemt prettig:). Ook ben ik weer begonnen met fitnessen, in het sportcentrum van de UvA. Woensdag onder andere 12 min gefietst, 10min op crosstrainer gestaan, 17 min hardgelopen en 5 min geërgometerd. Maandag gaan Thomas (huisgenoot) en ik weer.

Goed weekend allemaal, Bob.

PS 1: Marjolein, succes in het AMC. Ja, ook daar is segregatiebeleid nu in volle gang, mag niet meer op bezoek.
PS (V): Wat een kutwedstrijd afgelopen woensdag!!! (Zo goed, Jeroen?) Cocu, leer je het nou nooit???
PS 3: Ik kijk net uit het raam en het giet weer eens...

Monday, March 06, 2006

Panorama foto's Turijn


De Oval vanuit de bocht gezien


De Oval gezien van de lange kant gezien


IJshockey stadion Palasport


Schansspring stadion in Pragelato


Alpine skiën in Sestriëre Colle 1


Alpine skiën in Sestriëre Colle 2


Bobsleëen in Cesana Pariol


Crosscountry skiën in Pragelato Plan 1


Crosscountry skiën in Pragelato Plan 2


Shorttrack stadion Palavela


Piazza San Carlo. Aan dit plein zat ook Café Torino, het café waar het programma van Mart Smeets elke avond werd opgenomen.

Friday, March 03, 2006

Anoniem

Bedankt voor je reactie op mijn stukje over Turijn Anoniem, maar ben wel benieuwd wie je bent, dat zeg je er namelijk niet bij:) Dus als je dit leest, laat dat aub even weten, kan ik er evt ook op reageren:)

Thursday, March 02, 2006

Turijn

Zo, dan eindelijk een verslag over Turijn. Dinsdag 14 februari vertrok ik met mijn moeder naar Milaan, om vandaar uit met de bus naar Turijn te gaan. Ging allemaal prima en ’s avonds waren we in ons appartementje in Nichelino, een dorpje op 10 minuten treinen vanaf Turijn.


Woensdagochtend er vroeg uit, we moesten drie kwartier met de trein en vervolgens uur en 20 minuten met de bus naar Pragelato, waar het Nordic Combined (schansspringen en langlaufen) was. Helaas hadden we pech, want na de eerste van 2 rondes springen was er te veel wind om ook de tweede ronde te kunnen springen en werd het dus afgelast voor de rest van de dag.

Donderdag hadden we aan het begin van de middag kaarten voor de ijshockeywedstrijd Finland – Italië. Via de periodestanden 0-0, 4-0 en uiteindelijk 6-0 won Finland erg makkelijk in een prachtig Palasport stadion. Geweldig licht stadion, heel jammer dat het waarschijnlijk nu al weer afgebroken is en in gebruik genomen als tentoonstellings- of congresruimte. Onderweg naar de Oval kwamen we bij de ingang van het Olympisch dorp Joji Kato tegen, de wereldrecordhouder op de 500m. Was leuk en hij was helemaal verbaasd dat mijn moeder en ik hem herkenden, erg grappig. Daarna hebben we het grote Nederlands drama in de Oval Lingotto gezien, de valpartij van Kramer en daadoor ook Verheijen in de halve finale van de ploegenachtervolging tegen Italië. De vrouwen hadden het helaas woensdag in de kwalificaties al verprutst en werden uiteindelijk zesde. De mannen pakten gelukkig nog wel brons door in de strijd om de derde plek de Noren te verslaan. Ondanks dat het geen goud was, werd er een mooi feest gebouwd later in de avond in het Holland Heineken Huis (HHH voor de rest van dit stuk). Ritsma (6e Olympische medaille, weliswaar zonder goud), Verheijen, Kramer, Wennemars en Tuitert werden gehuldigd op het podium door Ard Schenk en Kees Verkerk. Zij waren eerder op de avond in de spotlights gezet samen met Leo Visser en Yvonne van Gennip voor hun Olympische prestaties in het verleden.

Vrijdag snowboarden en schansspringen. Helaas konden we door de lange reistijden het snowboarden in Bardonecchia niet helemaal zien. Het schansspringen (kwalificaties voor de grote schans) ‘s avonds in kunstlicht maakte echter veel goed. Dat is zo verschrikkelijk mooi om te zien. Echt bizar om die gasten meer dan 130 meter te zien vliegen en dan gewoon elke keer goed op hun benen te zien landen. En de sfeer met dat licht is heel bijzonder, was ook heel druk met supporter uit allerlei landen die veel lawaai maakten.

De 1000 meter van de mannen leverde zaterdag Erben Wennemars zijn eerste individuele Olympische medaille, weer brons, achter de Amerikanen Davis en Cheek. Favoriet Bos werd helaas pas vijfde en Groothuis klapte helaas helemaal in zijn laatste ronde, hij reed geweldig. Zoals hij later zei, de beste 600 meter uit mijn leven. ’s Avonds weer HHH, voor de huldiging van Wennemars. Stond helemaal vooraan bij het podium, heel prima. Voordat Wennemars het podium op kwam, maakte Kleintje Pils het publiek nog even warm, voor over dat nodig was tenminste... toen hij vervolgens gehuldigd werd stond hij met tranen in zijn ogen, zo mooi vond hij de huldiging door zijn broertje en de megavolle zaal. Zaterdagochtend was ik eerst naar de biatlon geweest in Cesana San Sicario. Volledig in de sneeuw gezeten. Koud, maar super sfeervol met heel veel verschillende nationaliteiten. Het is een heel mooie sport om te zien, bewonderenswaardig hoe ze er in slagen om met een hartslag van 180 liggend een roos te raken van 4,5 cm doorsnee en 11 cm doorsnee bij het staand schieten. In de trein op weg er heen was ik aan de praat geraakt met een Amerikaans gezin die een kaart overhadden voor het shorttracken voor woensdagavond. Ze vroegen of ik meewilde en daar zei ik uiteraard geen nee tegen...

Nadat Wüst op de 3 kilometer goud had gewonnen en omdat ik ergens ook wel heel kleine hoop had op een stunt, had ik woensdag in Turijn nog kaart gekocht voor de 1000 meter vrouwen. Ik kan wel zeggen dat het een goede gok is geweest om daar alsnog kaarten voor te kopen. Zelden zo een spannende race gezien. Timmer dus zoals iedereen wel weet goud in 1:16:05, Klassen zilver in 1:16:09 en Friesinger (sorry Ineke) brons in 1:16:11. Drie vrouwen binnen 6 honderdste van een seconden op het podium, absurd, maar gelukkig wel met de goede op nummer 1. En dan werd Wust vierde en De Loor zesde, 3 vrouwen bij de eerste 6, beter kon eigenlijk niet, alleen jammer dat Ireen net het brons miste. Na de wedstrijd zijn weer naar de huldiging in het HHH geweest, door een sneeuwbui er heen gelopen. De sneeuw zorgde voor een prachtig beeld bij de Oval. Dit keer werd de kartonnen medaille met een diameter van 80 centimeter ook weer crowdsurfend door het publiek (Jur Raatjes, zo onderhand kenden we je standaard praatje wel, een beetje meer variatie had gemogen) naar voren gebracht. Marianne werd gehuldigd door Willem-Alexander, die het verrassend leuk en spontaan deed. Hij heeft duidelijk bijgeleerd de laatste jaren met dit soort dingen.

Maandagochtend zijn ben ik naar Sestriere geweest voor de reuzenslalom voor de mannen. Het was echt stralend weer, met een strak blauwe hemel en een heerlijke zon. We hebben trouwens enorm veel geluk met het weer de hele tijd, bij de buiten sporten nooit regen. Wel soms sneeuw, maar dat is juist mooi bij de Winterspelen. Zoals ik al eerder zei, de Oostenrijker Benjamin Raich won goud. Dit stukje herhaalde hij een paar dagen later, door te profiteren van het na 33 seconden uitvallen van de Italiaanse favoriet Rocca op de slalom. Voor de Oostenrijkers was de slalom zaterdag überhaupt geweldig, het hele podium was namelijk Rood-Wit.

Bij het bobsleeën in Cesana Pariol zagen we dinsdagavond helaas maar 1 ipv 2 Nederlandse sleeën in actie komen. Maandagavond in de eerste run was namelijk de slee van Ilse Broeders hard over de kop gegaan (zag later die beelden pas, dat was echt niet normaal.

Het was heel erg gaaf, we stonden letterlijk op twee meter van de baan en konden de sleeën perfect zijn. Al zagen we elke slee maar kort, het gaat namelijk zo verschrikkelijk snel. Niet alleen het zicht was gaaf trouwens, ook het geluid van zo een door het ijskanaal sjezende slee is erg indrukwekkend.

Woensdag weer een druk dagje, met cross country skiën en shorttracken met die Amerikanen. ’s Ochtends eerst naar Pragelato voor het cross country skiën, de sprint voor de mannen en de vrouwen. Eerst waren de kwalificaties waarin iedereen alleen de baan in ging en waarvan de 30 snelsten door gingen naar de 5 kwartfinales, waarin dus elk 6 skiërs in de baan kwamen. Hierin was de tijd niet meer belangrijk, als je bij de eerste twee zat ging je door daar halve finale. Hierin waren dus 2 heats met 5 skiërs, waarvan ook weer de 2 besten naar de finale gingen. Een heel spectaculair onderdeel, ook omdat de zittribune niet uitverkocht was, zodat we daar alles konden zien, ook al hadden we staankaarten. ’s Avonds in het Palavela stadion dus naar shorttracken geweest, super spectaculaire sport is dat, het gaat zo snel op een klein schaatsbaantje van 111 meter. Ook vooral voor de liefhebbers van valpartijen onder jullie, het is een aanrader.

Na donderdag een rustdag gehad te hebben qua sport, waar we de stad in zijn geweest om te gaan shoppen, was vrijdag het hoogtepunt van de Spelen. Het was namelijk de dag van de 10 kilometer, met zoals jullie allemaal wel zullen weten goud voor Bob de Jong en brons voor Carl Verheijen. Met name de race van De Jong was heel indrukwekkend, met (voor de kenners hier) een absurde reeks 30-ers waar niemand aan kon tippen. En ’s avonds daarna dus het prachtige feest in het HHH rondom de huldiging van De Jong en Verheijen. Tuitert en Cheek die muziek maakten op het podium, Wennemars die ging stagediven en daarna crowdsurfen en het optreden van Blof waren enkele van de hoogtepunten.





Daarnaast was het dag van de laatste race uit de carriere van Bart Veldkamp. Hij deed voor de vijfde keer mee aan de Spelen. Hij reed dan wel zoals hij het op zijn Bart's zo mooi omschreef wel een "baggerrace", het applaus en het respect na afloop van zijn race waren er niet minder om. Vond het heel mooi om er bij te zijn. Ook omdat de gouden race van Veldkamp in Albertville een van mijn eerste herinneringen aan het schaatsen is.


Shorttracken vormde voor mij ook de afsluiting van de Spelen zaterdagavond. Voor deze avond met de finalerondes (kwart-, halve en finales) van de 500 meter mannen, de 1000 meter vrouwen en de 5 km estafette voor de heren. Vooral dat laatste onderdeel is een enorm spektakelstuk. Enorm knap hoe ze allemaal op de been bleven met zijn twintigen op dat kleine baantje. Vooral ook omdat bij elke aflossing een schaatser een flinke duw krijgt van zijn teamgenoot waarbij jullie en ik elke keer gigantisch op onze muil zouden gaan, het gaat zo hard.

Zondag was het helaas weer voorbij, de 12 prachtige dagen waren weer voorbij voordat ik het wist. Ik heb er enorm van genoten, misschien nog wel meer dan in Athene vorig jaar. Toen zat ik namelijk nog in een rolstoel, aan de zuurstof (vaak te weinig omdat we niet meer mee konden nemen) en was ik zo moe vaak dat ik niet naar alle onderdelen kon waar we kaarten voor hebben. Nu in Turijn heb ik kilometers door de stad gelopen, alles gedaan waar we kaarten voor hadden, veel gefeest in het HHH, etc. Hierdoor heb ik veel beter de sfeer van de Spelen, die uniek is, kunnen proeven en er vooral ook van kunnen genieten. Dit allemaal dankzij mijn transplantatie. Bij mijn “verjaardag” op 2 februari is het er niet van gekomen door het overlijden van Lieke, maar bij deze: donor, bedankt voor mijn nieuwe longen en daardoor voor het mooie leven dat ik nu heb!

Bob.

PS: De panorama foto's volgen waarschijnlijk zaterdag, de software daarvoor staat op mijn pc in Naarden.