Bob, opnieuw opgestart...

Sunday, April 30, 2006

Time flies... Waar zijn de afgelopen 15 maanden gebleven?

Time flies… Tja, waar blijft de tijd soms? Het gaat zo verschrikkelijk snel allemaal. Is maar goed ook, dat betekent dat ik het in ieder geval leuk heb en het goed gaat. Ik had dit overzicht van de afgelopen inmiddels 15 maanden (2 mei is het zover) al 3 maanden geleden willen schrijven, een jaar na mijn transplantatie. Daar kwam helaas door het trieste overlijden van Lieke toen niets van, had er geen zin in op dat moment. Daarna is er onder andere door studiedrukte met mijn mastervakken niets meer van gekomen, dus vandaar nu pas.

Een van de mooiste momenten van vorig jaar was het moment dat ik precies een jaar geleden weer voor het eerst op de tennisbaan stond op Het Spieghel. Heerlijk om je oude sport die je 3 jaar hebt moeten missen toen weer te kunnen doen. Heb daar ook enorm van genoten afgelopen zomer, ondanks de knieblessure die ik bij de Spieghel Open in augustus en die mijn marathonplannen voor dit jaar november doorkruist heeft.

Mijn eerste vakantie in mei vorig jaar, 4 dagen naar Parijs voor Roland Garros, was ook geweldig met Jilles en Marek. Het was iets van 35 graden, maar dat hinderde niet. De stadswandeling de eerste avond haal ik me ook nog goed voor de geest, kilometers door die stad gebanjerd met zijn drieën.

Daarna een heerlijke zomer gehad, met veel tennistoernooien, pokeravonden en voetbalmiddagen. Verder natuurlijk mijn korte vakantie op Curaçao, die helaas korter duurde dan gepland, maar desondanks geweldig was.

In september begon vervolgens het echt leven weer, ik pakte mijn studie weer op aan de UvA. Heb in het eerste blok Regulering en Mededinging (5 ects / studiepunten) gevolgd, een keuzevak. In blok twee begon International Economics mastervak (10). Dit liep door in blok 3, waarin ik in februari en maart ook de vakken Monetary Economics and Financial Institutions (10), Human Development (5), en Globalization, Growth and Develoment (5) gevolgd heb, alle drie ook mastervakken. In deze vakken heb ik de afgelopen weken tentamen gedaan en gehaald met respectievelijk een 6, een 6, een 7 en een 8. In januari nog Unisca (10) gedaan, de VN conferentie simulatie die twee weken duurde in Amsterdam, een super leuk project. Dus: WO studenten die dit lezen en ruimte hebben in hun keuzeruimte, doe dit volgend jaar! Welke studie je doet maakt niet uit, als je je P maar hebt. In totaal dus samen met mijn bachelorscriptie van 5 punten waarover ik woensdag een gesprek heb met mijn begeleider (hij is af en ook voldoende in ieder geval, exacte cijfer weet ik nog niet), heb ik dus tot nu toe 50 punten gehaald dit jaar. Dat is perfect, ik hoef nu namelijk alleen nog mijn eindscriptie te doen, en daar ga ik in september mee beginnen. Eerst lang en goed vakantie vieren en andere dingen afhandelen, zoals het vinden van een scriptiestage, -onderwerp en –begeleider.

De grootste verandering afgelopen jaar was misschien wel het op kamers gaan in Amsterdam sinds 1 februari bij Michiel en Thomas. Het bevalt heel erg goed, we hebben heel veel lol met zijn drieën. Buiten dat is het heerlijk om in de stad te wonen en overal heen te kunnen op de fiets, alles zit eigenlijk binnen 15 minuten fietsen. Ook Skøll is vlakbij, de studentenroeivereniging waar ik vorige maand lid geworden ben, ik zit in de Wicky. Komende dinsdag is er een grachtentocht georganiseerd, gaan we de binnenstad onveilig maken. Ook dit kon niet voor dat ik op kamers zit, althans niet op een leuke manier, dan ben je toch elke keer gebonden aan de laatste trein en je gaat er dan ook niet spontaan even eten op dinsdag- of donderdagavond, zoals nu wel heel vaak gebeurt. Ik zit nog niet lang op kamers dus, maar zou al niet anders meer willen eigenlijk.

Komende tijd ga ik dus vooral heel veel leuke dingen doen, naast het volgen van het keuzevak Transition Economics op de UvA, wat puur extra is omdat het me een leuk vak lijkt. 20 mei is zijn naast de Vitus reünie (alle oud-Vitanen die dit lezen: meld je aan en kom ook!) ook de afroeiwedstrijden op Skøll. Verder starten we met onze boot op 17 juni bij de Orca Slotwedstrijden. Eind mei ga ik nog een paar dagen naar Roland Garros, Michaëlla Krajicek naar de titel schreeuwen. Daarna volgen van 21 tot en met 26 juni de Europese Spelen voor hart- en longgetransplanteerden in Napels, waar ik ga tennissen, badmintonnen, tafeltennissen, 4 km ga lopen en de 4 x 100 meter estafette ga doen. De eerste week van juli zijn de clubkampioenschappen op Het Spieghel, met hopelijk op de finale dag op 9 juli het Nederlands elftal in de finale live op de club op groot scherm. Dan heb ik twee weken nog niks staan (waarschijnlijk twee toernooien hier in de buurt) voordat ik met Marek en Thomas op 26 juli naar Krakow vertrek tot 7 augustus. Heel erg veel zin in, ben heel benieuwd hoe zo een land leeft en wat er te zien is. Ook gaan we naar Auschwitz, niet leuk, maar wil wel heel graag zien hoe dat er uit gezien heeft, voor zover dat nog mogelijk is. Meteen aansluitend is het open toernooi op Het Spieghel, waar het vorig jaar fout ging met mijn knie. Na het toernooi voor getransplanteerden in Bath in Engeland van 17 tot 20 augustus begint het echte leven weer, met hopelijk in september een sage, het liefst in het buitenland.

Maar eerst deze week nog even langs bij het meitoernooi op He Spieghel en zelf een paar keer tennissen. Onder andere zaterdag in Leusden met mede getransplanteerden, op weg naar Bangkok voor de World Transplant Games in september 2007. En dan zondag trainen met de potentiële badmintonploeg, ook voor Bangkok.

Friday, April 28, 2006

Klaar met tentamens!!!!

Ik zie net dat ik ook mijn laatste mastervak tentamen gehaald heb! 4 gemaakt, 4 gehaald. Heel relaxed, nu heb ik nooit meer een verplicht tentamen als het goed is. En dan kan ik in september rustig aan mijn scriptie beginnen, hopelijk aan de hand van een stage in het buitenland. Ik ga dus met een goed gevoel Koninginnenacht en -dag in!

Halve finale

Ik ben weer in Amsterdam, 1 dag te vroeg. Ik heb namelijk gisteren in de halve finale van het NSK tennis verloren in de 7 categorie. Met 6-4 6-3 van de als eerste geplaatste speler, er had meer ingezeten. Had alleen helaas de hele partij het gevoel alsof mijn arm er af viel, mijn rechterbovenarmspier wilde niet helemaal meer meewerken helaas. Komt waarschijnlijk door de ballen waar we mee moesten spelen, dat waren net kanonskogels. Ze waren in ieder achterlijk zwaar. Eerste ronde had ik dinsdag gewonnen met 6-1 6-0, en woensdag de tweede ronde met 7-5 6-3. In die tweede wedstrijd stond ik 3-5 en 0-40 achter, toch leuk om alsnog dan de eerste set te winnen:). Dinsdag had ik al gemixed in de 6, helaas verloren met volgens mij 6-3 6-2. Suzanne, bedankt voor het spelen.

Jolien, bedankt voor het supporteren dinsdag en woensdag. Je hebt kennelijk geluk gebracht, want de twee wedsrijden die je niet gezien hebt, heb ik verloren en de twee die je wel gezien hebt, gewonnen:). En Corien, sorry dat mijn wedstrijd gisterenochtend een walk over werd, waardoor je niets hebt kunnen zien. Is je tentamen goed gegaan? En rest van familie Prins, bedankt voor jullie gastvrijheid woensdagavond, het was gezellig. Als ik weer in de buurt ben, laat ik het weten.

Iedreen veel plezier met Koninginnenacht en -dag. Ik ga vanavond Amsterdam in en morgenmiddag traditiegetrouw naar Spoorpop, gaat weer leuk worden.

Tuesday, April 25, 2006

Batavierenrace

Afgelopen zaterdag heb ik meegedaan aan de 34e Batavierenrace . Ik was zaterdagochtend vroeg de pineut voor mijn etappe, we moesten er om 5 uur uit na om 12 uur in onze tenten te hebben gelegen die avond ervoor. Heb de eerste ochtend etappe gelopen, van 6.4 kilometer. Het ging erg goed, kon hem aan een stuk uitrennen en finishte na 39 minuten en 39 seconden, 9.68 kilometer per uur volgens de uitslag van de organisatie. Er wareen er natuurlijk een boel veel sneller dan ik, toch was ik heel tevreden mee:). Het was verder een heel leuk weekend, we hebben veel lol gehad met onze ploeg.

Ga zometeen naar Groningen voor de Nederlandse studententenniskampioenschappen. Moet om 3 uur mixen in de 6 en om 6 uur singelen in de 7. Heb er veel zin in, eens kijken of ik wat kan winnen.

Tot later deze week ergens, Bob.

PS: Ik hoor net dat mijn oom overleden is. Niet onverwacht (hij had al een tijd een tumor in zijn hoofd), maar toch is het weer raar en eng. Tot ruim een jaar geleden was hij een kerngezonde man van eind vijftig, en nu is hij er ineens niet meer. Ann, Myra en Jibbe, heel veel sterkte met het verlies, zal aan jullie denken.

Thursday, April 20, 2006

En dat is drie

Liep vandaag op de UvA de docent van een van mijn vakken waarvan ik het tentamen nog niet terug had tegen het lijf. Hij had goed nieuws voor me: een 6 voor Monetary Economics and Financial Institutions. Lekker om binnen te hebben, het is een 10 punts vak. Nu nog die vierde voldoende terug krijgen en ik heb geen verplichte tentamens meer! Heerlijk vooruitzicht, nu hopen dat het volgende week donderdag waarheid wordt, dan krijg ik het tentamen terug.

Morgen naar Enschede voor de Batavierenrace, zie net dat ik 6,4 ipv 4,6 kilometer moet lopen zaterdag. Hoop dat mijn knie het houdt, maar dat zien we wel. Tot na het weekend, zal maandag nog even een update plaatsen voordat ik dinsdag naar Groningen ga voor de Nederlandse studenten tenniskampioenschappen.

Wednesday, April 19, 2006

Nummer twee ook binnen!

Kreeg vanavond een mailtje van de docent van de VU van het vak Globalization, Growth and Development. Dat is deel van het oude vak ontwikkelingseconomie dat in zijn geheel op de UvA werd gegeven, andere helft is Human Development op UvA waar ik het eergisteren over had. Hij had voor mij de blije mededeling dat ik een 8 had. Echt zo niet verwacht, had wel hoop op een voldoende, een krappe dan. Hele lekkere meevaller dus...

Vandaag eindelijk weer eens een keer geroeid. Nou ja, geroeid, heb vandaag voor stuurman gespeeld in de Wicky. Was leuk om een keer te doen, misschien ga ik het wel vaker doen.

Morgen naar het AMC om daar net als vorig jaar mijn verhaal te vertellen aan een collegezaal vol 2e jaars geneeskunde studenten. Mijn oud-specialist had me weer gevraagd, lijkt me leuk om weer te doen.

Monday, April 17, 2006

Eerste tentamen gehaald

Heb net mijn eerste tentamen terug gehad van deze serie mastervakken. Een 7 voor Human Development, heel prima dus. Nu morgen nog de laatste maken, International Economics. Wordt denk ik de moeilijkste van allemaal, hopen dus dat het goed gaat.

Saai paasweekend gehad verder, grotendeels moeten leren helaas. Zaterdagavond was nog wel erg leuk, mooi feest op Skoll gehad. Zaterdagmiddag was ik parkeerwachter / verkeersregelaar bij de Skoll Cup. Wat een saaie bedoening was dat, had echt helemaal niets te doen. Uit verveling maar de Sudoku en kruiswoordraadsel uit de NRC Next die mee hadden gekregen zitten maken, zitten snaken en dergelijke, geeft wel aan hoe het was:) En dan krijg je koffie van Thomas, is die zo koud dat hij niet meer te drinken is. Beetje jammer Bosboom:P

Saturday, April 15, 2006

Sterk, sterker, sterkst, Apple Emac....

Tja, soms doe je dingen die nit zo handig zijn zonder dat je het beseft. Zo zat ik vanochtend te werken op de Apple Emac die hier staat aan het door Thomas gebouwde "bureau", een deur die lag op 4 losse palen, zie de foto hieronder.



Dit ging prima, totdat ik een of andere beweging maakte, waardoor de bureauconstructie in elkaar donderde. Weet nog steeds niet hoe het gebeurde en hoe ik het voor elkaar gekregen heb, maar het had onderstaande chaos tot gevolg...





Schrok me lam, vooral ook omdat de Emac computer waar ik op werkte, niet van mij is. Tot mijn grote verbazing deed het brave beestje het gewoon meteen weer helemaal goed op het moment dat ik hem een paar minuten na de klap weer aanzette. Dus, vandaar, Apple Emacs zijn sterke machines, zelfs met het scherm is niets mis nu na de klap.

Zo ziet het er nu weer uit:



Ik zit nu dus gewoon weer te werken achter de Emac, prima dus...

Dit geintje heeft me wel een paar leer uren voor mn tentamen van dinsdag gekost, ga dus zo nog maar even proberen wat te doen voordat ik naar de Bosbaan moet als volleerd (want volledig opgeleide) parkeerwachter. Die zogenaamde cursus / opleiding parkeerwacherging donderdagavond helemaal nergens over, er gingen meteen veel opmerking heen en weer ove rwerkverschaffing en welke minister het in godsnaam ooit bedacht heeft dat dit nuttig is. Hij/zij zal wel een aanval van bureaucratiegeilheid (nieuw woord voor in de Dikke Van Dale?) gehad hebben of zo iets...

Je moet je het volgende voorstellen: sta je daar met 50 mensen van Skoll tegenover 1 politieagent. Die is dan eerst een half uur bezig alle namen op te lezen van de mensen uit de map met kopieen van identiteitsbewijzen die hij voor zich heeft (waarom we allemaal een kopie van ons id in moesten leveren is me nog steeds een raadsel. De brave man heeft geprobeerd het uit te leggen, maar is m niet op een dusdanige manier gelukt dat we snapten waarom ze van iedereen een kopie van een id moesten hebben). Vervolgens vertelt hij dat je een fluorescerend oranje hesje aan moet, met daarop letters van 8 cm hoog met tekst verkeersregelaar er op zie www.verkeersregelaar.org . Hier kun je ook al mn rechten en plichten van vanmiddag lezen. Zo schijn ik bonnen uit te mogen schrijven aan vervelende mensen:P. Ook moeten we twee gebaren kennen, een met je handpalm vooruit met daarbij je hand omhoog, om de mensen te laten stoppen en een met onze wijsvinger om te wijzen waar de mensen hun auto's moeten gaan parkeren. Vertel ons iets nieuws...

Briljante uitsmijter was dat hij ons vertelde dat we in het belang van onze veiligheid niet in de rijbaan van de auto moeten gaan lopen.... Ik ben benieuwd vanmiddag:)

Daarna is er feest op Skoll, ja je raad het al, het Skoll Cup feest:) Wordt zeker heel mooi, ga misschien in mijn PSV shirt, aangezien het thema Sensation RedWhite is. Provoceren bij al die ajacieden moet kunnen als je net kampioen geworden bent....

Goed weekend allemaal!

Monday, April 10, 2006

Kippenvel.... Blijf bij mij....

Ik zit net naar Paul de Leeuw te kijken en kreeg kippenvel. Er zat een 9 jarig meisje, Cato, bij hem in de studio met haar vader, moeder en broertje. Ze had Paul een kort mailtje gestuurd met daarin de vraag of hij voor haar papa een liedje wilde zingen. Haar vader heeft namelijk een hersentumor waar niks meer aan te doen is. En ze wilde dit heel graag, nog een leer plezier hebben met haar papa. Ze had gevraagd om het liedje "Blijf bij mij", en zat te luisteren met een groot bord op haar schoot met de tekst "Ik wil nog veel lachen met papa". Kippenvel echt, zo knap hoe ze omging met de gedachte dat haar papa er over een tijdje niet meer is....

Klik hier voor de Vara site om de uitzending te zien.

Sunday, April 09, 2006

Huis

Aangezien ik gisteren mijn housewarmingsfeestje had, wordt het wel eens tijd dat hier wat foto's verschijnen van mijn kamer. Dus bij deze, dit is Van Woustraat 127-2.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

1: Ons huis van buiten, we zitten dus op de tweede verdieping, tussen de Gall^Gall en de Chicken Cottage (daar wil je NIET eten trouwens...)
2: De deur van mijn kamer, met mijn gejatte brodje op station Lingotto in Turijn dat de looprichting naar de schaatsbaan wees.
3: De gang
4: Michiel in de woonkamer
5: Thomas in de eetkamer
6,7,8,9: Mijn kamer
10: De Keuken (beetje zooi ivm feestje van gisteravond nog)
11: We wonen dus midden in de Pijp

Feestje was gisteren klein, er waren er een paar ziek die zouden komen helaas. Desondanks erg gezellig, veel gelachen. En Tessa, gefeliciteerd met je afstuderen! Ik kom donderdag zeker een drankje halen met Thomas op je borrel. Je bent de eerste die ik ken van onze lichting en mijn vriendengroep die afstudeert, goed werk!

PSV werd vandaag kampioen, terwijl in de Arena zat, naar een redelijk Lucky Ajax te kijken, tegen AZ. Toch grappig, kampioen worden terwijl je in het hol van de leeuw zit.

Vrijdagavond met Thomas en Pieter naar het LIC weekend van Skoll geweest in Tilbrg geweest. Het feestje was leuk, blijkt ook wel uit het idee dat ik om half vijf uiteindelijk in de gang op mijn luchtbed lag. Was om half 9 alkweer wakker, zonder veel geslapen te hebben in die 4 uur. Daarna was het tijd voor een spellenronde met onder andere dropveteren, geblinddoekt koekhappen tegen iemand anders met 1 koek, dikke Bertha, ergometer estafette en een spinnenweb. Toen ik wegmoest na die eerste spelletjes ronde stonden we met ons ploegje Boer, Boer, Boer 'm dr in bovenaan, hoor morgen wel of dat zo gebleven is:)

Thursday, April 06, 2006

Roeidebuut

Ja, gisteren heb ik dan eindelijk mijn debuut gemaakt in een C4 van Skoll. Leek natuurlijk nog nergens op vergeleken met ervaren roeiers, maar het was in ieder geval leuk. Daarna heerlijke kip tandoori die we zelf in elkaar geklust hadden gegeten met Thomas en Renee.

Dinsdagavond was het zaalvoetbaltoernooi in het clubhuis van Skoll. Het was erg leuk, ze hadden een soort kooi gebouwd van op de kant staande tafels en daarboven netten gespannen tot aan het plafond, zodat je nog een klein beetje veilig zat langs de kant. Roel, Stephan en ik vertegenwoordigden Wicky en wonnen de eerste twee wedstrijdjes met 5-1 en 8-1, waarna we helaas de laatste in de poule verloren met 1-0, waardoor we de halve finales net niet haalden.

Daarvoor 's middags getennist bij de Edenhal. Was alleen vergeten dat de opblaashal al weg was en de banen dus zeiknat waren, aangezien het regende op weg er heen. Gelukkig werden Adeline en ik gewezen op de baanvegers daar waarmee je de baan heel snel droog kunt rollen. Uiteindelijk ging de zon ook nog schijnen en konden we heerlijk buiten tennissen, dat blijft toch veel lekkerder dan in een hal. ~Ze zouden alleen iets tegen de wind moeten verzinnen....

Net tentamen Human Development gehad. Ging wel goed, denk dat ik het wel gehaald heb. Daarna hardgelopen, 4300 meter in een half uur, prima voor mij. Nu morgen nog Monetary Economics & Financial Institutions en dan weekend. Wordt een leuk weekend, vrijdagavond en zaterdagochtend introductie weekend met Skoll in Tilburg, zaterdagavond mijn housewarmingsfeestje hier en zondag naar Ajax-AZ. Zou wel mooi zijn, in het hol van de "vijand" zitten op de middag dat PSV kampioen wordt....

Nu even eten op Skoll, en daarna nog maar leren voor morgen.

Monday, April 03, 2006

Vakantieplannen

Vandaag is Frederique Huydts overleden. Vrij bizar, ze was pas 38 en een van de kandidaten in de nu nog lopende serie van Wie is de Mol op Nederland 2. Ik wist het niet, maar Marjolein vertelde me dat ze sinds twee jaar geleden aan darmkanker leed en daar inmiddels weer van hersteld was een tijdje terug. Zo goed dus zelfs, dat ze een paar maanden geleden met Wie is de Mol mee kon doen. En dan bleek ze vorige week ineens opgenomen te zijn met nierproblemen, die haar nu dus fataal zijn geworden. Klik hier voor een mededeling van de makers van Wie is de Mol op hun website.

Zelf heb ik een prima weekend gehad, met een heerlijke tennismiddag. Voor het eerst dit seizoen weer buiten op Het Spieghel, op gravel. De banen zijn erg goed voor de fase van het jaar, alleen ploeg je achter de baseline zoals altijd in het begin van het seizoen de baan goed om. Had meer last van de windkracht 6 of zoiets die over de baan waaide. Zondag ben ik na 's ochtends geleerd te hebben bij BFC gaan kijken. Heerlijk in de zon, zag ik BFC met 6-1 winnen. De tweede overwinning van het seizoen, waardoor ze met veel geluk misschien toch niet degraderen. En Diederik, eis die vrije trap volgende keer op, dan krijg je misschien nog een keer dat lang beloofde biertje van me....

Vandaag weer geleerd voor mijn tentamen van Human Development voor donderdag. Vrijdag nog een, Monetary Economics and Financial Institutions, ook een mastervak. Verder vanavond met Thomas en Marek onze vakantieplannen besproken. We willen eind juli / begin augustus naar Polen. Heb er veel zin in, lijkt me super om een keer zo een totaal andere cultuur te zien, waar Marek bovendien half vandaan komt.

Morgen eerst leren, dan tennissen in Amsterdam en daarna zaalvoetbaltoernooi op Skoll. Wordt vast een chaos, het is namelijk in het clubhuis. Ze schijnen zo een kooi te hebben gehuurd, waarin (voor de kenners) ook die panna knock-out toernooien worden gehouden. Dodelijk vermoeiend, want het is dus letterlijk een kooi met ook een dak, zodat de bal niet uit het spel kan gaan, behalve als hij in het doel ligt.