Bob, opnieuw opgestart...

Monday, July 31, 2006

Gdansk

Heel even een kort berichtje om te laten weten dat ik nog leef:P We zitten nu in Gdansk aan de kust en gaan morgen de natuur in. Vanavond een heerlijke avond gehad bij de Cactus, een prima Mexicaans restaurantje midden in de oude stad waar we voor 35 zloty de man (9 euro) gegeten hebben. Dit was heel prima na een treinreis eerder vandaag avn 4 en een half uur die overigens prima ging.

Tot later weer,

Bob.

Sunday, July 30, 2006

Warschau

Ik zit nu op de pc van de familie van Marek waar ik afgelopen nacht heb gelogeerd en vanavond nog zal logeren. We zijn gisteren hier aangekomen en geweldig ontvangen door Marek zijn tante en oma. We kregen gisteravond meteen een heerlijke maaltijd met shaslick en aardappelen voorgeschoteld. Vandaag zijn Thomas en ik grotendeels met zijn tweeën door Warschau gelopen omdat Alwin op tijd terug moest om weer naar Nederland te vliegen. Ook Warschau is een erg mooie stad, met vooral een leuke oude stadskern. Nou ja, oud, de oude stadskern is helemaal herbouwd nadat de Duitsers de hele stad in WO II hebben platgegooid. We hebben nog op het cadeau van Stalin aan de stad gestaan, het hoogste gebouw van Polen, zo een 230 meter hoog. Tenslotte in een boekwinkel nog een Poolse versie van mijn favoriete strip Casper en Hobbes (http://www.gocomics.com/calvinandhobbes/ ) tegengekomen en gekocht. Ik heb er nu inmiddels meer in verschillende talen, erg leuk. Dus Anja, dit schiet me net te binnen als je dit leest, een Griekse, Hongaarse of Turkse versie van deze strip zou een leuk cadeau zijnJ.

Morgen gaan we inderdaad met de trein naar Gdansk aan de noordkust en van daar uit naar een andere kustplaats en een aangrenzend natuurgebied. Heel relaxed doen dus. Zoals Thomas het mooi zei: “Ik vind allesgoed, als er maar niet gestresst wordt”. En dat laatste waren we ook niet van plan.

Hoop dat jullie dat ook niet doen en genieten van jullie vakanties.

Bob.

Friday, July 28, 2006

Krakow

Hier even een kort berichtje uit Krakow, waar Thomas en ik nu even in een internetcafe zitten. Het is hier geweldig, Krakow is een prachtige stad. De oude binnenstad is klein en overzichtelijk, alles is op loopafstand. Gisteren zijn we naar het Wawel Castle geweest waar onder andere alle oude Poolse koningen zijn begraven. Het is een megagroot complex dat omgeven is door enorm grote en dikke stadsmuren zodat het vroeger goed te verdedigen was.

Vandaag zijn we naar Oświęcim ofwel Auschwitz en Birkenau (Brzezinka) geweest. Het is zo bizar om daar rond te lopen en te proberen je een voorstelling te maken van wat daar ruim 60 jaar geleden heeft afgespeeld. In Auschwitz zit nu het museum waar je ziet hoe het er allemaal aan toe ging in die tijd. In een van de barakken zit nu een tentoonstelling over Nederland in WO II en dan vooral over de Joden en het verzet dat in die tijd is gepleegd. Daarna zijn we naar Auschwitz II (dat is Birkenau, het massavernietigingskamp 3 kilometer verderop) geweest. Dat is zo immens groot, ruim een kilometer bij een kilometer, een terrein vroeger dus vol stond met barakken en gaskamers. In een van de barakken stond dat in die barak meestal 400 man zaten terwijl de barak oorspronkelijk bedoeld was voor 52 paarden.... Het is ongelooflijk onwerkelijk allemaal.

Morgen gaan we naar Warschau naar de familie van Marek voor 2 dagen en daarna zien we wel wat we gaan doen. Waarschijnlijk wordt het naar Gdansk aan de noordkust of ergens de natuur in, maar dat is nog niet zeker.

Geniet van jullie vakantie allemaal en tot het volgende stukje weer,

Bob.

Tuesday, July 25, 2006

Aspirantenkamp

De afgelopen twee dagen heb ik net als vorig jaar het Aspirantenkamp geleid. Dit is een jaarlijks kamp op onze club van twee dagen voor kinderen die in groep 7 of lager van de basisschool zitten. Gelukkig was het dit jaar ook weer een groot feest om twee dagen met een leuke mede-leiding (Daan, Merel, Jasper, Gigi, Gijs, Maartje, Sjoerd, Rutger en Mathijs, bedankt!) en een heel leuke groep van 40 kinderen een schitterend kamp neer te zetten. Het weer was natuurlijk optimaal, de vossenjacht werd nu geen bezopen katten jacht zoals vorig jaar. We hebben getennist, gevoetbald, allerlei (water) spellen gedaan, kunstwerken gebouwd van afval, quizen gespeeld, geyelld, gezongen en levend stratego gespeeld. Direct na mijn vakantie in Polen (ben terug op 7 augustus) waar ik morgen naar toe vertrek zal ik hier en op de site van de tennisclub foto's en een veel uitgebreider verslag neerzetten.

Goede vakantie iedereen,

Bob.

Saturday, July 22, 2006

Vakantiegevoel...

Ik houd van deze zomer met alleen maar warm weer en zonder regen. De afgelopen 2 weken heb ik genoten van het ultieme vakantiegevoel, niets hoeven en alles kunnen doen waar je zin in hebt. Bij mij is dat een megeling van tennissen, tafeltennissen, pokeren, Tour de France kijken (duim voor me voor een goede tijdrit vandaag, dan heb ik goede kans om bij de eerste drie van mijn tourpoule te eindigen en aardig wat te winnen), etc. Gisteravond met Thomas en Wieke heerlijk tapas gegeten in Bussum buiten op een terras. Het was erg gezellig en het eten heel lekker, met als toetje ijs van Irene, topavond dus.

Verder ben ik nu bezig met de laatste voorbereidingen van het Aspirantenkamp, wat ik maandag en dinsdag weer mede ga organiseren op onze tennisclub. En daarna woensdag meteen op vakantie naar Polen met Thomas en Marek, heel veel zin in. Schrijf voordat ik weg ga nog wel wat, met foto's van het kamp.

Geniet van je zmer allemaal,

Bob.

Sunday, July 16, 2006

CF Beachdance!

Gisteren was het tijd voor de 2e editie van CF Beachdance. Het was net als vorig jaar een geweldig succes, we hebben er allemaal enorm van genoten. Je kon weer met een catamaran en met een zodiac van de reddingsbrigade de Noordzee op. Alleen was dit nu met de catamaran veel leuker dan vorig jaar, nu stond er iets van windkracht vier tov bijna geen wind vorig jaar. Ik werd zeiknat tijdens het halve uur dat ik op die catamaran heb gezeten, maar het was enorm de moeite waard. Met 40 km per uur letterlijk op de golven zitten door de zee klieven is heel erg gaaf.
Verder vooral veel in de lounge gezeten, met veel mensen gepraat en gelachen. Stephanie en Hanne, jullie zijn soms onnavolgbaar met jullie Vlaamse uitdrukkingen, maar dat denken jullie soms van ons ook volgens mij... Ook vooral veel en slecht gegeten. Chips, friet, frikandellen, snoep, dat soort vetmakend spul wat voor mij dan ook wel weer ergens goed is...

Een van de hoogtepunten was ook weer de zonsondergang. Buiten dat het weer de hele dag geweldig is geweest, was het ook nog eens kraakhelder 's avonds. Heel erg veel foto's er van gemaakt, er staan er een paar hieronder. Voor nog veel meer foto's van CFBD van zaterdag, klik hier.

Als er meer mensen leuke foto's hebben, neem dan aub even contact met me op, wil ze graag hebben, Als je van mij foto's wil hebben, laat me dat dan ook even weten, dan krijg je ze van me.



Nadat we 's avonds laat naar het hotel waren terug gebracht, zijn we met zijn allen nog het zwembad ingedoken. Een heel melige, frisse en leuke afsluiting van een prachtig feest.

Veronica, crew, reddingsbrigade, catamaranzeilers en alle andere vrijwilligers, heel erg bedankt weer voor de organisatie en hulp, het was super.








Monday, July 10, 2006

Ben ik weer

Hallo allemaal,

Hier eindelijk weer eens een update van mijn log. Ik had de eerste dagen na het overlijden van Gerrit even geen zin om hier leuke stukjes neer te gaan zetten en vervolgens ben ik vanaf donderdag geveld geweest door een of andere zomergriep waar meer mensen hier in de omgeving last van hebben gehad. Was voor mij (en voor mijn moeder, die me echt nog nooit zo gezien had) een heel rare gewaarwording. Ik bedoel, ben wel vaker in mijn leven ziek geweest van mijn CF en zo, maar een fatsoenlijke griep zoals nu was nog niet eerder gebeurd bij mij. Zelden heb ik me zo lusteloos en zonder energie gevoeld, ik wilde eigenlijk niets anders dan op bed liggen. Voor degenen die mij van dichterbij kennen, daar heb ik normaal gesproken een grondige hekel aan, zeker als de clubkampioenschappen op Het Spieghel bezig zijn. Gelukkig ging het gisteren al een stuk beter zodat ik wel naar de finale dag op de tennisclub. Met als absolute hoogtepunt de finale tussen Joris en Hans, twee spelers van het eerste team, die tegen elkaar in de finale stonden van de hoogste categorie. De finale duurde 3 uur en een kwartier en werd gewonnen door Hans met 10-8 in de tie break van de derde set, onder het toezien van een volle dijk, ik schat zo een 200 man die voor een geweldige sfeer zorgden.

Morgen weer even langs mijn fysio, kijken hoe het met mijn knie is. Daar was ik vorige week zaterdag namelijk weer eens doorheen gegaan met het toernooi, waardoor ik 2 singles heb moeten opgeven. Frustrerend... Er zat een hele zooi vocht in, maar mede door het 3 dagen op bed liggen lijkt dat er inmiddels weer uit, sneller dan verwacht. Elk voordeel heb zijn nadeel zeg maar... Volgende week naar de orthopeed en een MRI scan, eens kijken wat er echt mis mee is.

Zaterdag is het weer CF Beachdance, hopelijk net zo mooi weer en net zo leuk als vorig jaar. En over 2 weken weer het aspirantenkamp organiseren op de tennisclub, vlak voor dat ik naar Polen vertrek.

Oh ja, heerlijk dat Italië wereldkampioen geworden en niet Frankrijk. Ik heb het niet zo op “Les Bleus”... Sorry Stephanie en andere Frankrijk/Zidane fans.

Tot snel weer, Bob.

Saturday, July 01, 2006

Gerrit, ik zal je nooit vergeten

Vanavond kreeg ik toen ik op de barbecue voor de verjaardag van Mathijs, een vriend van me van tennisclub, heel verschrikkelijk nieuws. Gerrit Kreeft, mijn huisarts en ook vriend vanaf mijn 6e, is vanavond overleden tijdens een wedstrijd op de clubkampioenschappen. Toen we dit daar hoorden, kon niemand het geloven. En ik besef het nog steeds niet.

Gerrit, waarom juist jij, die altijd zo gezonde, vrolijke, vriendelijke en fitte man. Mijn huisarts, man die vrolijk en goed voor me was, maar ook perfect wist wanneer ik echt ziek was en naar het ziekenhuis moest en dat ook volhield als ik het er nog niet mee eens was. Uiteraard had je achteraf altijd gelijk als je dit zei en ben ik blij dat ik toch naar je luisterde. Met wie ik samen met Paul en Anton een paar prachtige avonden heb beleefd in de kroeg/cafe van Hotel Van de Werff op Schiermonnikoog waar we met de jongens op voetbalkamp waren. Hier hebben we zo verschrikkelijk hebben gelachen om de enorm loensende ober die alles meende te weten van voetbal maar er eigenlijk niets van snapte. Deze avonden waaropp bij ons allevier regelmatig de tranen van het lachen over de wangen liepen vergeet ik nooit meer.

Ik zie je nog op de veranda van de club zitten een paar weken geleden toen je me zoals altijd vroeg hoe het met me ging en je weer heel blij was dat het me zo goed ging. Altijd als ik je zag was je er even om dit te vragen, heel bijzonder. Het shirt van het Nederlands elftal dat ik mede van jou kreeg op mijn eindexamen in 2000 heb ik gelukkig nog steeds, zal het nooit weg doen, dit krijgt een speciale plek in me als ik het weer draag straks.

Lieve Hetty, Mathijs en Anne, heel veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies voor zover dat kan. Ik denk aan jullie.

Gerrit, kijk van daarboven naar ons, het ga je goed daar ergens als ster.

Bob.