Bob, opnieuw opgestart...

Friday, July 28, 2006

Krakow

Hier even een kort berichtje uit Krakow, waar Thomas en ik nu even in een internetcafe zitten. Het is hier geweldig, Krakow is een prachtige stad. De oude binnenstad is klein en overzichtelijk, alles is op loopafstand. Gisteren zijn we naar het Wawel Castle geweest waar onder andere alle oude Poolse koningen zijn begraven. Het is een megagroot complex dat omgeven is door enorm grote en dikke stadsmuren zodat het vroeger goed te verdedigen was.

Vandaag zijn we naar Oświęcim ofwel Auschwitz en Birkenau (Brzezinka) geweest. Het is zo bizar om daar rond te lopen en te proberen je een voorstelling te maken van wat daar ruim 60 jaar geleden heeft afgespeeld. In Auschwitz zit nu het museum waar je ziet hoe het er allemaal aan toe ging in die tijd. In een van de barakken zit nu een tentoonstelling over Nederland in WO II en dan vooral over de Joden en het verzet dat in die tijd is gepleegd. Daarna zijn we naar Auschwitz II (dat is Birkenau, het massavernietigingskamp 3 kilometer verderop) geweest. Dat is zo immens groot, ruim een kilometer bij een kilometer, een terrein vroeger dus vol stond met barakken en gaskamers. In een van de barakken stond dat in die barak meestal 400 man zaten terwijl de barak oorspronkelijk bedoeld was voor 52 paarden.... Het is ongelooflijk onwerkelijk allemaal.

Morgen gaan we naar Warschau naar de familie van Marek voor 2 dagen en daarna zien we wel wat we gaan doen. Waarschijnlijk wordt het naar Gdansk aan de noordkust of ergens de natuur in, maar dat is nog niet zeker.

Geniet van jullie vakantie allemaal en tot het volgende stukje weer,

Bob.

1 Comments:

  • Hej Kallen,

    Chill je wel genoeg? Beetje touren door het Pittoreske Polen.

    Wel goed dat je naar Auswitz geweest bent. Ik zie de Band of Brother aflevereing en natuurlijk Schidler's List nog voor me. Dat moet wel even moeilijk geweest zijn.

    Verder wel heel veel plezier en ik kijk uit naar de volgende post en foto's!!!

    Groeten,
    Paul

    By Anonymous Anonymous, at 5:04 PM  

Post a Comment

<< Home