Bob, opnieuw opgestart...

Friday, June 30, 2006

Panorama's uit Napels




Deze foto's zijn genomen vanaf de tiende verdieping van ons hotel, uitzicht was niet lelijk zeg maar...

CF Beachdance

Zaterdag 15 juli is het weer zover: CF Beachdance in Bloemendaal bij Woodstock. Het is de tweede editie, na het zeer succesvolle feest van vorig jaar. Dus als er mensen zijn die zin hebben in een goed feest op het strand op 15 juli, kom naar Bloemendaal! Toegang is gratis en alle opbrengsten die er uit de eet- en drankverkoop gehaald worden komen ten goede aan de NCFS, de Nederlandse CF stichting.



Wednesday, June 28, 2006

Foto's Napels



Voor veel meer foto's van Napels, klik hier

Stephanie, super bedankt voor alle foto's. Je bent een topfotografe!

Monday, June 26, 2006

Goud

Allereerst wil ik (en ik ga er van uit dat ik dit namens de hele ploeg zeg) Andre enorm bedanken voor zijn vele werk als teammanager dat hij voor ons gedaan heeft. Ook Anita en Albert die hem hierbij geholpen, bedankt. Zonder jullie was het nooit gelukt om ondanks de beroerde Italiaanse organisatie zo een leuk en succesvol toernooi te hebben.

Gisteren was het afsluitende atletiektoernooi. Het werd weer een succesvolle dag met onder andere 3 x goud voor Andre, die gisteravond bij de sluitingsceremonie dan ook de prijs kreeg voor beste mannelijke sporter van de Spelen kreeg. Dit uiteraard weer na de nodige problemen met bijvoorbeeld verkeerde beker uitreikingen.


Zelf won ik gisteren goud op de afsluitende 4 kilometer loop in mijn leeftijdscategorie. Ik was derde van het hele veld van een man of 50 in een tijd van ongeveer 20 minuten. Was hier heel blij mee, had geen idee wat ik er van moest verwachten. Morgen een uitgebreider overzicht van de hele Spelen en dan ook meer foto’s.




Samen met Hans Wesenhagen, mijn IC arts uit Utrecht bij mijn transplantatie.


De zilveren damesestafetteploeg.


De groep met alle sporters.


Andre, Jaap en Henk bij het zwemmen


De zeer succesvolle zwemploeg bij elkaar.

Dan komen we vrijdagavond op de Italiaanse televisie, er komt een overzicht van een uur. Helaas op satelliet tv, dus hierbij een oproep aan degene die dit leest en een schotel heeft: Laat me dat aub even weten en neem het op voor me. Dan zorg ik er voor dat de rest van de ploeg het ook krijgt. De gegevens van de uitzending:

Sat channel - Uno Sat
Vrijdag 30 juni om 22 uur.
Hot bird 13 en FEC 3/4, vertical polarization 12.111 - 27.500

We landen vanmiddag rond half 6 op Schiphol en er is kans dat RTL 4 of SBS 6 ons op staan te wachten voor 4 in het land of Hart van Nederland, dus kijk vanavond even! Laat t ook nog wel hier weten of het door gaat.

Bij voorbaat dank!

Bob.

Saturday, June 24, 2006

Brons nr. 2

Vandaag was het voor mij, Ben en Pieter badminton dag. Het startte weer oertraag op, maar toen de schema’s eenmaal gemaakt waren, liep het prima. Met als resultaten goud voor Pieter en Ben in de dubbel en brons voor mij in de single. Heb verloren in de halve finale na in de eerste set 3 setpoints gehad te hebben, niet echt handig helaas. Dat brons was nog een heel gesteggel met de organisatie, omdat die ineens de regel bedacht hadden dat er ipv 2 maar 1 bronzen medaille was per onderdeel en wel voor de gene die van de gouden medaille winnaar had verloren. Dat sloeg dus nergens op, zo een regel bestaat helemaal niet. Althans, alle andere deelnemers en ik hadden er nog nooit van gehoord. Dus toen iedereen boos werd gingen de organisatie talenten alsnog overstag en werden er nog bronzen medailles uitgereikt aan degenen die daar recht op hadden. De Belgen haalden ook een hele zwik medailles binnen, en aangezien het grootste deel van onze ploeg in het zwembad zat, ben ik daar het grootste deel van de dag mee opgetrokken. De zwemploeg was overigens zeer succesvol met 15 medailles, super. Voor een overzicht van de medaillewinnaars, kijk op www.worddonor.nl . Het (met zoutwater gevulde) zwembad vanmiddag in het hotel was ook een heerlijke afkoeling na een hele dag in een warme/hete sporthal te hebben gezeten. Morgen de laatste dag met het atletiek toernooi, waarbij voor mij de 4 kilometer en de 4 x 100 meter.







PS: Raad het plaatje: zoek de bal op de foto waar ik aan het tafeltennissen ben.

Friday, June 23, 2006

Brons

Op bepaalde vlakken blijken zelfs de Italianen snel te kunnen leren, alle bussen waren vanochtend op tijd. Alleen was het badmintontoernooi weer een grote chaos. Er was niet bekend wie er precies in welke categorie meedeed, de spelregels (telling was niet duidelijk en de oude en nieuwe telling werden door elkaar gebruikt) waren onduidelijk en uiteraard waren er geen schema’s bekend. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen en hebben we met de Nederlandse ploeg een hoop medailles gehaald, zie het overzicht hieronder. Heb met Remko brons gewonnen. We werden uitgeschakeld in de kwartfinale, maar door de leeftijdsindeling kregen we toch nog brons. Voelt toch heel anders dan gisteren als je gewoon alleen in je eigen categorie wint en dan niet alsnog brons gewonnen blijkt te hebben na veel eerder verloren te hebben. In de single verloor ik van de latere kampioen, pech loting dus, maar niets aan te doen.

Ben: Zilver in single en goud in dubbel (old boys, resp. senior veterans categorie)
Bob: Brons dubbel (adult)
Henk: Brons in single en goud in dubbel (senior veteran)
Jinny: goud in dubbel (veteran)
Remko: brons in single en dubbel (adult)
Simone: goud in dubbel (veteran)

Van de golfers weet ik nog geen uitslagen, die volgen vanavond of morgen.




Europees Kampioen


Het is gelukt, ik ben Europees kampioen☺. Ik heb vanmiddag goud gehaald met het tennissen hier in Napels. We waren maar met zijn drieën, heb van allebei mijn tegenstanders (een Zweed en een Oostenrijker) gewonnen met respectievelijk 6-2 en 6-0 . Het waren wedstrijden over maar 1 set.
Verder waren er vandaag nog twee gouden medailles voor onze ploeg. Lia won goud bij de dames single op het tennistoernooi en Simone won goud bij het wielrennen. Voor de lezers die hier via www.worddonor.nl terecht zij gekomen, meer foto’s volgen zo snel mogelijk, die heb ik nog niet.

Het is wel heel duidelijk dat we in Italië zijn, het is een aardige chaos hier, De bussen naar het tennissen vertrokken een half uur te laat en naar het golfen en fietsen nog veel later. Bij het fietsen was de route niet afgezet, echt vrij hopeloos. En nog erger, voor het 11-jarige jongetje waar ik het gisteren over had was er geen goede fiets, alleen maar een veel te grote. Morgen ga ik badmintonnen, single en dubbel met Remko. Andere koppels zijn Henk/Ben en Jinny/Simone. Bij het golfen gaan Piet en Pieter proberen een medaille te halen. Morgen weer meer, ook meer foto’s.





Mede namens Jaap,

Bob.

PS: Bovenstaand stukje is al van gisteravond, maar kon het toen door ruzie met de internetprovider hier niet plaatsen.

Wednesday, June 21, 2006

Vlaggendrager

We zijn vandaag aangekomen in Napels. Na een prima vlucht en een warme rit in een oude legerbus waren we rond 5 uur in ons hotel. Na een verfrissende douche zou om 19 uur de openingsceremonie beginnen. Maar ja, we zijn in Italie en dus werd dat ineens om 19:45 uur. Tijdens de eerste teammeeting vertelde Andre de groep dat hij met een paar mensen overlegd had en dat ze vonden dat ik degene was die de vlag mocht/moest dragen bij de opening. Nu stelde het niet heel erg veel voor, het zijn geen Olympische Spelen, toch was het leuk om te doen. Heb er nog geen foto's van, zal die van de week nog achterhalen bij teamgenoten. Morgen om 8 uur 's ochtends vertrekt de bus voor het tennissen. Heb er zin in, ben heel benieuwd. Het is trouwens echt te maf dat mijn IC arts (voor degenen die hem kennen: Dr. Wesenhagen) uit Utrecht die mij ook naar de OK heeft gereden en als laatste bij me was voor mijn transplantatie, ook mee is. Hij is de man van een van miijn teamgenotes. Ik wist dit niet en was dan ook stomverbaasd om hem vanochtend op Schiphol te zien, wel heel erg leuk. Hij heeft ook de eerste dagen na mijn transplantatie elke dag naast mijn bed gestaan op de IC.



Sunday, June 18, 2006

Gelukkig geen zwem/vliegles gekregen...

Gisteren van dus mijn eerste wedstrijd met de Wicky op de Bosbaan. Het ging goed totdat iemand van ons van zn bankje schoot en daardoor een snoek maakte, waardoor we met zn drieen en mij als stuur verder moesten roeien, Jan-Willem kon niks meer. Maar dit was niets vergeleken bij wat een stuurtje van Gyas overkwam gisteren, zie dit filmpje.




Voor meer foto's zie de site van Wicky en van Thomas.

Morgenochtend ga ik een gladde vier sturen vanaf de Bosbaan terug naar Skoll, ben benieuwd, Zit dan voor het eerst in een gladde en voorgestuurde boot, kijken of ik niks aanvaar...

Thursday, June 15, 2006

Alle foto's Roland Garros

Alle foto's die ik gemaakt heb in Parijs twee weken geleden staan nu online. Ze zijn te vinden de webruimte van Thomas, in mijn fotoalbum dat ik daar heb. Om ze te zien, klik hier.

Tuesday, June 13, 2006

Het was weer maandag....

Het was weer maandag.... Er is gisteren weer iemand met CF overleden. Ik kende Eva niet, maar las het op het gastenboek van Stichting Fok, de stichting die altijd de zomerkampen voor kinderen met CF organiseerde. Ze stond sinds heel kort op de lijst om getransplanteerd te worden, maar heeft dat helaas niet gehaald. Wel heeft ze gelukkig nog kunnen genieten van haar Doe Een Wens dag vorige week. Voor een prachtig en indrukwekkend filmpje, klik hier. Vooral het laatste stukje bezorgde me kippenvel...
Op zulke momenten haat je het dat er niet veel meer donoren zijn in Nederland, zodat veel meer mensen kunnen genieten van een fantastisch nieuw leven, het geluk dat je zelf wel hebt gehad en nog steeds wel hebt. Dus (misschien voor de zoveelste keer, maar toch):

WORD DONOR!

Daarnaast betekent maandag ook eens in de 6 weken voor mij een controle bezoek aan het UMC. Mijn longarts had weer weinig aan te merken op mijn situatie gelukkig. Hij had daarnaast nog goed nieuws. Er zijn twee soorten virussen die je kunt krijgen en waar je behoorlijk ziek van kunt worden als je een orgaan ontvangen hebt, het CMV en het EBV virus. Aangezien ik niet wist of ik er vatbaar voor was, vroeg ik hem dat. Hij vertelde me vervolgens dat dit in principe onmogelijk is, aangezien mijn donor en ik allebei precies hetzelfde waren/zijn qua wel of niet drager zijn van die virussen. Dit maakt het onmogelijk voor mij om die virussen te krijgen. Of ik moet het van iemand anders krijgen, maar die kans is nihil.

Verder ben ik aan het genieten van mijn vrije tijd en vooral van het fantastische weer nu. Alhoewel het gisteren wel erg warm was om 's middags een wedstrijd te moeten spelen voor een toernooi in Soest. Helaas verloren, ik speelde als een krant. Hopelijk volgende week beter in Napels, maar dat zou toch echt wel moeten kunnen...

Zometeen nog maar weer eens proberen om door het telefonische spreekuur van de examencommissie te komen, het meest achterlijke en bureaucratische instituut van de UvA...

Iedereen veel plezier met het WK en geniet van de zon!

Bob.

Thursday, June 08, 2006

Doe mee!

De SP heeft een ludieke en goede WK actie bedacht:

De poule voor het goede doel



Dit is een WK-pool waaraan iedereen gratis aan mee kan doen. De SP stort vervolgens voor elke deelnemer 1 euro in de prijzenpot. Na het WK mag de winnaar 50% weggeven aan een goed doel naar keuze, de nr 2 30% en de nr 3 20%. Een heel leuk en sympathiek idee en een leuke kans om geld te verdienen voor bijvoorbeeld de CF stichting. Doe dus allemaal mee!

Monday, June 05, 2006

Roland Garros

Afgelopen woensdag, donderdag en vrijdag ben ik met Wouter, Jilles en Tim naar Parijs geweest om naar Roland Garros te gaan. We zijn woensdagochtend naar Parijs vertrokken met de auto en na een speurtocht door de stad naar de parkeergarage waren Wouter en ik rond een uur of half vijf in ons hotelletje.

's Avonds zijn we eerst gaan eten bij de Hippopotamus, een grillrestaurantketen in Frankrijk waar je heel lekkere steaks kunt krijgen. Daarna zijn we naar de Tour Montparnasse gegaan, om vanaf 209 meter hoogte heel Parijs te kunnen overzien. Het uitzicht was heel spectaculair, vooral toen de zon onder ging. op weg naar ons hotel zijn we nog langs de prachtig verlichte Eiffeltoren gelopen en op verschillede manieren foto's proberen te maken, hieronder staan er een paar. meer foto's volgen snel.



Dan begon donderdag voor ons waar we voor gekomen waren: Roland Garros. We hadden alleen toegang tot de “courts annexes”, ofwel alle banen behalve de drie grote stadions. Ik heb onder andere Hantuchova tegen Gagliardi gezien, gelukkig na ruim 2 uur gewonnen door Hantuchova. Daarna volgde op dezelfde baan 7 Novak Djokovic tegen Fernando Gonzalez, de als 9e geplaatste Chileen met de hardste forehand uit het circuit. Dit was beste partij die ik in deze twee dagen gezien heb. Met name Djokovic begon verschrikkelijk goed en won de eerste twee sets dan ook verdiend met 6-4 en 6-1. set 3 en 4 gingen vervolgens naar Gonzalez, waarna Djokovic het verrassend toch nog won na 5 sets. Door de regen werd deze partij helaas 2 uur onderbroken waardoor we verder minder hebben kunnen zien dan de bedoeling was. De rest van de da heb ik nog flitsen gezien van Haas-Waske, Ljubicic-Hernandez en de eerste set van Blake-Almagro, totdat deze wedstrijd gestaakt werd ivm de invallende duisternis. ’s Avonds nog even gegeten bij hetzelfde restaurantje als vorig jaar bij het Centre Pompidou en het smaakte weer heel goed.

Het hoogtepunt van vrijdag was de partij van Raemon Sluiter tegen Martin Vassallo-Arguello. Dit werd ook op baan 7 gespeeld, dit keer was het mini-stadionnetje gevuld met 90% Nederlanders, die er een echte Davis Cup sfeer neerzetten. Sluiter begon fantastisch met in de eerste set zo ongeveer alleen maar winners op welke lijn dan ook van het veld, de Argentijn tot wanhoop drijvend. Helaas hield hij dit niet vol, want na de setstanden 6-2, 4-6, 3-6, 6-4, 1-6 verloor hij. Nadat ik na afloop tussen een springende, dansende en zingende Vassallo-Arguello en zijn fans had gestaan, kreeg ik zijn handdoek van het toernooi. Heel mooi ding en goed te gebruiken bij de toernooien die ik ga spelen komende zomer. De rest van de dag nog wat (delen van) andere partijen gezien zoals Martina Hingis die haar tegenstandster weer eens tennisles gaf, Pennetta-Schiavone die voor Sluiter op baan 7 stonde, Wassen met Vliegen in de dubbel, en een paar games van Berdych tegen Kiefer, totdat Kiefer na de eerste set opgaf. Daarna terug naar Nederland om te slapen (nou ja, slapen, van 02:30 tot 06:30) bij Jilles zijn ouders in Nuenen, omdat hij de volgende da vroeg op zijn tennisopleiding moest zijn.

Zaterdagochtend ben ik even bij de ouders van Lieke langs geweest om even langs de begraafplaats te gaan en haar graf te bezoeken. Was erg goed om even te zien, ze ligt daar prachtig midden in de natuur in Son en Breugel. Frank en Hetty, bedankt voor jullie gastvrijheid en heel veel sterkte bij de verdere verwerking van dit enorme verlies.

s’ Avonds nog een erg gezellig verjaardagsfeestje gehad van een vriendin van me hier in Naarden. Ik was van te voren niet van plan het erg laat te maken omdat ik nog vrij moe was van Parijs, maar voordat ik het wist was het half drie toen ik naar huis ging. Het was dus in ieder geval wel erg leuk. Gisteren tenslotte bij mij thuis ’s middags bij mij thuis gepokerd met jongens van de tennisclub, daarna even gegeten bij mijn vader en tenslotte Jong Oranje Europees kampioen zien worden. Kan iemand mij trouwens uitleggen waarom in een toernooi dat omschreven staat als het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar er spelers van 23 mee mogen doen??? Als afsluiter van de avond nog gevoetbald op een veel te donker veldje hierin de buurt met die jongens. Eigenlijk volslagen idioot, want je zag de bal nauwelijks meer op het zeer hobbelige zandveld, maar dat deed er niet toe, het was er grappig om een keer te doen.