Bob, opnieuw opgestart...

Thursday, February 22, 2007

Carnaval op de Laak en in Lampegat

Afgelopen weekend ben ik Michelle geweest om carnaval mee te vieren in Ohé en Laak. "Op de Laak" werd alles geregeld door de plaatstelijke vereniging "de Noatevraeters". Vrijdagavond zijn we eerst in een iets verderop gelegendorp naar een pyjamabal geweest. Was wel leuk, maar eigenliijk te druk, er was erg weinig ruimte om je te kunnen bewegen.



Zaterdag was de optocht in het dorp waar ook haar jongste broertje "Knallend de Vasteloavend inging", goed voor de prijs voor mooiste jeugdonderdeel van de optocht. Was een leuke optocht, zeker voor een dorp van 800 inwoners:)



Na de optocht zijn we nog naar een feestzaal op de Laak gegaan> hier kwam iedereen bij elkaar na de optocht en werden de prijswinnaars van de optocht bekend gemaakt. En uiteraard werd er ook gedanst en vooral de polonaise gedaan, heb alle hoeken van de zaal wel gezien:)



Het was bedoeling om zondagavond ook nog naar een feest te gaan, maar dat ging helaas niet door omdat ik een gigantische boeraanval kreeg en mn maag erg vervelend deed met al die lucht er in. Was een geslaagd weekend, zeker voor herhaling vatbaar. Dan ga ik mee naar de Boerenbroelof en de Stoba meisje, kijken hoe t daar is:)

Dinsdagavond was weer een topavond in Lampegat. Voor de duidelijkheid, ik ben met 3 vrienden naar PSV - Arsenal geweest. De sfeer in het stadion was vooraf al heel goed door alle half dronken carnaval vierders die allemaal verkleed naar het stadion kwamen. En toen de verder dramatisch spelende Mendez de 1-0 maakte werd het alleen maar beter. Vooral de tweede helft was genieten. Kennelijk vonden de Arsenal supporters dit niet, getuige de volgende briljante uitspraak van een Engelsman de volgende dag op een Arsenal forum op internet:

"Has Thierry Henry already found his way out of Alex's pocket yet?"

Tuesday, February 13, 2007

Al even 2...



Hier dan eindelijk de foto's van mn feestje, speciaal voor Jur. Je lange aandringen heeft geholpen:) Het feestje was mooi, paar mensen gezien die ik veel te lang niet gezien had en enorm veel gelachen. Renee en Wieke, nogmaals bedankt voor de geweldige MoFo der chocoladetaarten zoals jullie hem zelf doopten. Volgend jaar een laag er bij he:P Op de foto hieronder staat Renée met haar meestercreatie, die twee dagen later ook zeer in de smaak viel bij Michelle:)

.




De zondag na het feestje is Michelle hierheen gekomen. We zijn de stad in geweest en hebben lekker samen gegeten 's avonds bij ons thuis. Maandag had ze een rondleiding met haar school bij De Nederlandsche bank. Ik ben meegweest, maar had ik beter niet kunnen doen. Had al eens eerder een rondleiding daar gehad en dit was een nieuwe. Ze hadden beter niet kunnen vernieuwe, het was saaier dan ooit. Donderdag zijn Thomas, Renée en ik naar de opnames van De Wereld Draait Door geweest. Was heel leuk om een keer bij te zijn, Matthijs van Nieuwkerk is echt goed. Zo een aankondidging vlak voor het programma is live en schudt hij zo uit zijn mouw bijvoorbeeld. Donderdag was ook mijn zusje jarig, dus Xandra, bij deze hier ook nog gefeliciteerd:) We hadden dit zaterdag al gevierd door met mijn moeder en zusje uit te gaan eten in Bussum, heerlijk en gezellig. Afgelopen zondag was er weer een badmintontraining in Baexem voor de WTG. De traditionele vla(ai noem je dat hier meisje:P) smaakte weer goed en de training zelf was ook leuk en nuttig. Daarna is Michelle meegekomen naar Amsterdam en heb ik haar onder andere kennis laten maken met de huisberoemde pizza's van Babylon een paar meter hier om de hoek:) Verder poker ik nog regelmatig met een groep vrienden van de UvA, zijn altijd erg gezellige avonden. We gaan volgende week woensdag ook naar het ABNAmro toernooi in Rotterdam, hoop dat Djokovic een eind komt.

Komend weekend ga ik in Ohé en Laak mijn carnaval debuut maken, ben erg benieuwd hoe ze dat doen daar:) Hoe heet jullie dorp eigenlijk tijdens carnaval, meisje? Mini-Oeteldonk?:P

Thursday, February 01, 2007

Bijna 2!

Omdat ik niet weet of het me morgen gaat lukken om hier iets neer te zetten, loop ik voor een keer 1 dag op de zaken vooruit. Morgen "word" ik namelijk 2, ofwel dan heb ik mijn nieuwe longen precies twee jaar. Morgen om kwart voor vijf precies twee jaar geleden kwam dokter Koole in het AMC bij me met om te vertellen dat er donorlongen voor me beschikbaar waren. Sindsdien is alles in een stroomversnelling geraakt. De operatie ging goed, ik herstelde snel, was na 3 weken weer thuis en daarna hebben ze me niet meer terug gezien in het UMC voor mijn longen (nou ja, bij controles nog wel natuurlijk, maar niet meer voor een opname).

Afgelopen jaar in een notendop: op kamers gaan in Amsterdam op de Van Woustraat bij Thomas en Michiel, de Winterspelen in Turijn, mastervakken gehaald op de UvA, naar Roland Garros geweest, de Europese Spelen voor hart- en longgetransplanteerden in Napels met twee gouden en twee bronzen medailles, een topvakantie in Polen, mijn eerste toernooiwinst weer met tennis, de OXIMUN in Oxford en vooral natuurlijk het begin tussen mij en Michelle, waar we allebei heel gelukkig mee zijn.

Wat er komend jaar gebeurt zie ik wel, een paar wensen zijn: afstuderen, veel plezier hebben in Amsterdam, gelukkig blijven met Michelle, samen een medaille halen in Thailand en natuurlijk net zo gezond blijven als ik de afgelopen twee jaar geweest ben.