Bob, opnieuw opgestart...

Thursday, October 15, 2009

The Kimberley

De laatste avond in Broome, voor Petra, Kristin en ik morgen op pad gaan voor onze road trip richting Perth. Een heel vlugge schatting, de afstand is zo een 2200 kilometer, dus dat zullen we niet in 1 dag gaan doen, maar in ongeveer 3 weken...
Eindelijk tijd voor ene verslag van de 9 daagse camping tour.

De eerste dag was een grote rij dag, de totale aftand die we afgelegd hebben is 1800 kilometer. Mooiste van de dag was toen we wilden gaan kamperen op het terrein van de croc farm, de beesten net gevoerd werden. We stonden op nog geen 50 cm (met een heel dun brak hekje er tussen) van ongeveer 6 meter lange hongerige zoutwaterkrokodillen, schitterend. De avond eindigt schitterend met volle maan, het is zo licht dat je kunt lezen met t licht van de maan, zonder zaklamp.
Patrick the crocodile, "Patrick, come on baby!"

Een bijzondere boab, gebrandmerkt door de eerste ontdekkingsreiziger door dit gebied. Boabs zijn beschermd, je hebt er speciale vergunning om ze te kappen, die duizenden dollars kost, als je hem al krijgt.


Hoofddoel van de volgende dag was Lake Argyle (45x70km!), waar ong 25000 freshies in leven. Schitterend meer, met naast de crocs veel ander wild, zoals de Rock wallabie en de pelikaan hieronder op de foto. Adrenaline kwam flink omhoog toen we van de rotsen gingen springen, ik tot zo een 8 meter hoog, heerlijk. Schitterend eilandje om te kamperen, met volgens de vrouwen het toilet met t mooiste uitzicht ter wereld. Marshmellow time na de barbecue op kampvuur en genieten van de complete rust en verlatenheid om je heen onder de sterrenhemel. Rond 12u worden we echter wakker van de regen en worden we allemaal zeiknat in onze swags, aangezien we geen tenten hebben opgezet. Op t moment was t iets minder leuk, de herinneringen er aan de volgende ochtend en rest van de tocht zijn erg grappig.







Zonsondergang in het water


Bungle Bungle dagen, een van de bijzonderste plekken van de trip. De domes zijn uniek, en heet. De 52 km het park in over hobbel de hobbel weg duren 2 uur. De Catherdral Gorge en Echidna Chasm zijn allebei weer uniek, maar helaas ongeschikt om in te zwemmen, gelukkig de enige dag zonder water deze tour.

Echidna Chasm (Ja, hier gingen we doorheen)

Dag 5, halfweg, Emma Gorge dag en het begin van het mooiste deel van de tocht, over de Gibb river road, die alleen in het dry season toegangkelijk is, en wel per 4WD. Avontuurlijke tocht van 800 km in 5 dagen. De gorges waren er te veel en te mooi om allemaal op te noemen, hieronder wat willekeurige foto's om een indruk te geven.

Onze kampeerplek dag 5, magisch afgelegen plekje om te zwemmen met kaarslicht op de oever op de avond na zonsondergang.

Victoria River, ook hier hebben we geslapen

Het crossen van de Pentecost river

Door het water met al je spullen 757

Tarzan in actie...

Bell Gorge

Sunrise bij Windjana Gorge, na een klim naar een heuvel van rotsen van zo een 80 meter hoog, magisch

Tunnel Creek, 800m lang klein riviertje onder de rotsen

Monday, October 12, 2009

The Rock Tour

Ben weer terug in de bewoonde wereld na 3 daagse camping tour rond Uluru, op en neer tussen Darwin en Alice Springs met de Ghan en een 9 daagse back to basic camping tour door The Kimberley tussen Darwin en Broome, waar ik nu zit. Verslag van The Kimberley Tour volgt later. De rit per Ghan naar Alice Springs (een gat waar je nog niet dood gevonden wil worden... maar ja, je moet er heen als je naar Uluru wil) was te gek. Het klikte goed met mn stoelgenote uit Engeland, deden een kano tocht samen tijdens een stop van een paar uur in Katherine Gorge, helemaal in the middle of nowhere zonder ook maar iemand om je heen, behalveel veel vogels en andere dieren, genieten in de pure natuur.

The Rock Tour

De 3 daagse tour naar Uluru (Ayers Rock), Kuta Tjuta (The Olgas) en Kings Canyon was te gek, Uluru is veel meer dan een rots zoals velen denken. Hij is maar voor 1/3 boven de grond en is een zeer heilige plek voor de stam van de Aboriginals die in die regio wonen. Onze gids vertelde veel over die heilige achtergronden en als je die verhalen hoort, begrijp je dat je de rots echt niet moet beklimmen. Verder was de sunset bij Kuta Tjuta fantastisch. Er zijn megaveel mooie sunsets, maar ze vervelen nooit in dit land. Kings Canyon tot slot, hier was de mooiste wandeling (3 uur) die ik tot nu toe heb gemaakt. De tour in het megakort: Diepe kliffen, een camel ride, marshmellows / smores op kampvuur, slapen in swags, watervallen, rotspartijen, Aboriginal cultural centre, ghost gum trees (De bast van de boom is een zachte witte laag, die de Aboriginals gebruikten als sunscreen, vergelijkbaar met factor 12 van onze chemische rotzooi. Het is fascinerend hoe ze alle planten in de natuur wisten te gebruiken tot ites nuttigs, zonder ook maar een spoor achter te laten.)


The Ghan

Kuta Tjuta at sunset

Uluru at sunrise

Toepsselijke blik op Uluru

Camel Ride