Bob, opnieuw opgestart...

Tuesday, November 27, 2007

Uitwaaien op het strand

Na een zeer geslaagde mini Vitus-reünie van zaterdagavond bij mij thuis in A'dam ben ik zondag met Marek en Stéphanie naar het strand bij Zandvoort geweest. Het was koud, nat (krijg je als je je net gekochte regenlaarzen vol laat lopen door de golven), guur en er was veel wind, maar dit zijn eigenlijk juist precies de omstandigheden wanneer het strand het mooist is. Heerlijk uitgewaaid en pannenkoeken gegeten bij "De lachende zeepiraat", een leuk pannenkoekenhuis op de boulevard.





Het lijkt soms sneeuw, toch is dit de Noordzee:)



Friday, November 23, 2007

Brief in Volkskrant

Ik kreeg net mail, morgen wordt mijn ingezonden brief over orgaandonatie in de zaterdageditie van De Volkskrant geplaatst. Hij wordt iets ingekort, omdat er kennelijk nog een orgaangetransplanteerde (ik ben benieuwd of ik hem/haar ken) die een zelfde soort brief geschreven heeft en ze willen onze argumenten met twee verschillende brieven sterker over laten komen. Hij staat morgen op de U-pagina. Zie het stukje met als tiel "Oxford" voor de tekst van mijn brief.

Goed weekend allemaal, Bob.

Thursday, November 22, 2007


De hele bende, leiding en kids, van het laatste Aspirantenkamp.

Wednesday, November 21, 2007


Duingebied bij Leba aan de Oostzee, Polen, zomer 2006.

Tuesday, November 20, 2007

Foto's

Vanavond heb ik een aantal foto's geupload op de site van Columbus, een schitterend reis blad waar ik sinds de lancering er van twee en een half jaar geleden lid ben. Ik speelde al langer met het idee om hier ook vaker losse foto's plaatsen, over van alles en nog wat. Vandaag de eerste, de Eiffeltoren gezien vanaf de Tour Montparnasse, genomen in mei 2006.

Thursday, November 15, 2007

Oxford

Anderhalve week geleden ben ik met SaMUN naar de OxIMUN geweest. Net als vorig jaar was het geweldig. De stad zelf met zijn bizar mooie colleges (Keble college, het college waar we met de ECOSOC debatteerden, schijnt een van de mooiste van de stad te zijn. Dit kon ik zeker niet ontkennen, het is schitterend), de conferentie (ik vertegenwoordigde Argentinië bij de ECOSOC), de ontmoetingen met studenten uit de hele wereld (bijvoorbeeld met een aantal Chinese studenten die Nederland vertegenwoordigden), de feestjes, Blackwell's (fantastische en immens grote boekwinkel), en zo kan ik nog veel meer dingen opnoemen. Maandag zijn we nog Londen in geweest, naar Camden Town. Voor degenen die het niet kenden (zelf kende ik het ook niet, Roos en Renée: was erg goed plan!), dit is een alternatieve wijk in Londen, met heel veel markten, buitenlandse eettentjes, rare winkels, echt een smeltkroes van allerlei culturen uit de hele wereld. Hier hebben we in een oer Engelse bruine pub gebruncht, met een klassiek English breakfast met spek, eieren, worst en friet. Heerlijk voor een keer per jaar:)

Ik heb net een brief ingestuurd naar De Volkskrant, naar aanleiding van het plan van de Raad voor de GezonheidsZorg om mensen financieel te belonen als ze bij leven hun organen voor transplantatie afstaan. Ik vind dit rieken naar orgaanhandel, en ben het er dan ook niet bepaald mee eens. Wat ik wel vind dat er moet gebeuren, blijkt uit de tekst hieronder, die ik dus naar De Volkskrant heb gestuurd. Ik hoop dat ze hem plaatsen, maar dat merk ik morgen of overmorgen wel. Mocht een van jullie hier al op willen reageren, graag. Liefst via het comment veld, dan kan iedereen de reacties lezen. Dit kan ook anoniem uiteraard, al hoop ik dat je wil laten weten wie je bent als je reageert.


Gelukkig is er de afgelopen dagen weer veel aandacht voor het grote tekort aan orgaandonoren in Nederland. Helaas om een verkeerde reden. De vraag of het plan van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg een eerste stap op de glijdende schaal richting orgaanhandel is, dient met ja beantwoord te worden. Dat er (gelukkig!) minder verkeersdoden vallen is niet de oorzaak van het tekort aan orgaandonoren. Minister Klink, dit plan van de RVZ is terecht door de Kamer met veel scepsis ontvangen, stop hier alstublieft direct mee. Dat neemt niet weg dat er heel snel een oplossing moet komen voor de ongeveer 1400 mensen in ons land die op de wachtlijst staan voor een donororgaan. Door het tekort aan donoren overlijden jaarlijks onnodig ongeveer 250 mensen. Er is in mijn ogen maar één oplossing: een wetswijziging waarbij iedereen donor is zolang die daar geen bezwaar tegen aantekent. Dan is en blijft het een ieders eigen keuze. Dit kun je als overheid bijvoorbeeld bereiken door iedereen op zijn 18e een brief te sturen dat hij vanaf zijn 19e donor is, tenzij hij/zij het bijgevoegde donorformulier met “Nee” of met beperkingen ingevuld terugstuurt. Dit “Ja, tenzij” systeem werkt in België heel goed. Laten we alsjeblieft ophouden om in dit land allerlei compromis-achtige, surrogate en mensonwaardige plannen te verzinnen en eindelijk de enige echte oplossing in onze wet op te nemen!

Bob Kallen, begin 2005 de gelukkige ontvanger van twee zeer goed werkende donorlongen. Dat ik deze longen ontving is de enige reden dat ik deze ingezonden brief kan schrijven, dat ik sport, wereldkampioen tennis ben geworden op de Wereldspelen voor Orgaangetransplanteerden, studeer en op kamers woon. Kortom, dat ik weer een geweldig leven heb! Helaas is dit niet weggelegd voor vele lotgenoten die in die tijd vergeefs hebben gewacht op een donororgaan...


Tot slot een paar foto's uit Oxford:


Schandalig veel ijs etend met zijn vieren in de Pizza Hut tijdens de eerste avond


De hele ECOSOC bij elkaar


Op de binnenplaats van Keble College


Indian Summer in Oxord, 's ochtends vroeg, op weg naar Keble College


De kelder van Blackwell's. Er waren nog vier van zulke verdiepingen...


Camden Town