Bob, opnieuw opgestart...

Tuesday, September 12, 2006

Experiment uitslag

Er waren maar twee van de ideeën die jullie hebben ingestuurd in mijn ogen de juiste, die van Sje en Jos. Als je namelijk zoals zij zeggen allebei alles in P1 gooit, voorkom je dat je van elkaar tokens kunt stelen en houd je dus in de eerste 15 rondes (deel 1 van het experiment) 15 keer 300 tokens over, dus 15 euro. In deel twee geldt hetzelfde, ook dan moet je elke keer allebei alles in P1 gooien. Dit ook als jij 300 tokens per keer hebt en de ander 500. Dat de ander dan dus meer verdient (15 keer 200 tokens meer) moet je op de koop toe nemen. Het gaat er namelijk om zelf zoveel mogelijk te verdienen, niet om meer te verdienen dan de ander. Als je het anders speelt kom je per definitie allebei op een lager totaal uit. De een verdient dus bij optimaal spel 30 keer 300 tokens (dus 30 euro) en de ander 15 keer 300 plus 15 keer 500 tokens (dus 1200 tokens, dat is 40 euro).

Als jullie nog aanmerkingen hebben op boventaande uitleg hoor ik dat graag. Kan jullie er wel bij vertellen dat ik naast twee mensen zat die allebei precies hetzelfe dachten als ik. Helaas zat ik dus niet bij een van die twee in een tweetal.

1 Comments:

  • Als je deze strategie volgt en je gooit zo nu en dan nog 1 in P2 dan verdien je nog meer geld.

    Stel jij hebt 300 te besteden in fase 2 en je volgt de door jou beschreven tactiek, dan moet je in ieder geval in je laatste beurt gewoon 1 in p2 stoppen, dan verdien je namelijk 799 ipv 300.

    Jullie tactiek is er op gebaseerd dat je zo veel mogelijk geld uit het spel haalt, want al het geld dat in P2 wordt gestoken blijft in het spel. Al het geld dat in P1 wordt gestoken, gaat naar de deelnemers.

    Aangezien je niet met elkaar speelt, zijn er mogelijkheden te bedenken waardoor je als speler met meer geld naar huis gaat, zoals bijvoorbeeld de manier die ik hiervoor heb besproken.

    In elke ronde kan maximaal 599/799 worden verdiend. Door akkoord te gaan met 300/500 haal je niet perse -voor jezelf- het maximale uit het spel.

    Eigenlijk is het ook meer een psychologisch experiment dan een economisch experiment.

    By Blogger Wouter, at 10:43 AM  

Post a Comment

<< Home