Bob, opnieuw opgestart...

Wednesday, August 09, 2006

Aspirantenkamp, verslag en foto's

Voor degenen die wachten op mijn vakantieverslag met foto's van Polen, even geduld, dat volgt een van de komende dagen als ik alle foto's van Thomas heb gekregen.

Ook dit jaar was het aspirantenkamp weer een groot succes op onze tennisclub. Dit jaar heb ik het kamp met Daan, Rutger, Mathijs, Jasper, Merel, Sjoerd, Maartje, Gijs en Gigi geleid. Jongens, bedankt allemaal! Gezien het plezier van de kinderen tijdens het kamp en de complimenten na afloop van de ouders hebben we het volgens perfect gedaan. Meer foto's zijn te vinden op de site van Het Spieghel in het fotoboek. Ook staan er nog een heleboel foto's in dit fotoalbum, dit zijn vooral individuele foto's en met kleine groepjes, grote kans dat je je zelf hier terug vindt als je hebt meegedaan. Dit zijn andere foto's dan op de Spieghel site.



Maandagochtend begonnen we zoals altijd met krantenmeppen en het verzinnen van een yell door elk team, rood, blauw, geel en oranje. Dit leverde weer leuke en dit jaar ook heel originele yells op.


Het eerste onderdeel van de strijd tussen de teams was de eerste van in totaal vier tennisrondes. Leuk gezicht om een keer niet alleen maar wit op Het Spieghel te zien, maar een felgekleurde bende. De spellen die we daarna gedaan hebben waren ook erg leuk, vooral de beschuitfluitestafette op de dijk was een groot succes, naast het ballontrappen, rondom de tafeltennistafel en het voetbalspel op de muur.



Zoals eerder gezegd was de vossenjacht niet in de stromende regen dit keer, maar in de volle zon met als hoogtepunt de vermomming van Jasper. Na een smakelijke lunch (moeders die achter de bar hebben geholpen, bedankt! Uiteraard ook de ouders die hebben geholpen met pannenkoeken bakken en de barbecue bedankt) werd er weer veel gezweet bij dedubbelronde. Het voetbaltoernooi op het veldje van Gooische was ook weer een succes, net als het vele "Hoofd, schouder, knieƫn, teen onder de bezielende leiding van vooral Maartje en Gigi dat tijdens het kamp vaak spontaan werd ingezet op het terras.


Na het eerste deel van de quiz en het pannenkoeken eten was de eerste dag van het kamp afgelopen en konden de kids gaan bijtanken voor dag 2. Hadden wij als leiding die nacht maar net zo veel geslapen...

Ns de ochtendgymnastiek die iedereen goed wakker schudde werd er weer gezwoegd om de punten door de teams in de twee mix ronde. Bij de waterspellen werden er helaas te weinig mensen echt goed nat, alhoewel Gigi toch door andere oorzaken zeiknat was (leuk he, irritante medeleiders met flessen:)).





Sjoerd en Maartje lieten de rest vervolgens zien dat ze op de minibaan er iets van te kunnen door bij rondom de minibaan in de finale te staan. Na de laatste tennisronde en het tweede deel va de quiz was het tijd voor het laatste en van velen favoriete spel, Levend Stratego in het Laegieskamp.



De groepsfoto's hieronder geven een aardig beeld van de inspanningen en creativiteit van de kinderen bij het schoonmaken van het park, opdracht was om al het afval te vinden op het park dat je zag en er een zo mooi mogelijk kunstwerk van te maken. Daarnaast werden er in totaal 231 ballen gevonden, terwijl we er zo ongeveer 50 gebruikt hebben tijdens het kamp denk ik...


Rondom de (grote) baan was de echte afsluiting van het kamp, gewonnen door Willem en Martine, gefelicteerd allebei. Hierna volgde nog de prijsuitreiking, de gebruikelijke afsluitende woorden en de barbecue. Kids en ouders die het verzonnen hebben, jullie liedjes/gedichten voor ons als leiding waren super, heel erg leuk, bedankt. Hieronder nog een groepsfoto van alle kinderen met leiding en van oranje, de winnende ploeg.

3 Comments:

  • Gezellie! Al die kiddo's! :D

    By Anonymous Anonymous, at 3:48 PM  

  • Het ziet er idd super gezellig uit!

    By Blogger A, at 5:16 PM  

  • Hey!
    Weer ff geleden dat ik hier nog es ben langs geweest!
    Zag er te gek kamp uit! Blij dat je het daar zo fijn hebt! Geniet er maar met volle teugen van!
    groetjes uit je buurlandje
    Veerle

    By Blogger freaky_veertje, at 4:02 PM  

Post a Comment

<< Home