Bob, opnieuw opgestart...

Sunday, January 08, 2006

Esmé, gefeliciteerd! Barcelona verslag

Allereerst: Esmé, van harte gefeliciteerd met je “eerste” verjaardag! Geniet er enorm van met Lotte en je ouders in Sanadome, jullie hebben het zo verdiend. Super hoe je er bovenop bent gekomen, heel knap gedaan!

Zondagavond ben ik naar de nieuwjaarsborrel in de Peuk geweest. Was een heel mooi feestje, enorm gelachen met veel oud klasgenoten van het Vitus. Het was voor eerst dat ik op een nieuwjaarsborrel in de Peuk was, ik kende dan ook de traditie van het gooien met bier tijdens die borrel niet. En in de meeste kroegen waar dat gebeurt ontstaat er op een gegeven moment een agressieve sfeer, hier totaal niet, iedereen pakte elkaar met bier en later met water uit de toiletten op een supervrolijke manier, de sfeer was erg melig en leuk.

Maandagavond vertrok ik met mijn moeder, broertje en zusje naar Barcelona voor een paar dagen tot vrijdagavond. Dinsdag hebben we eerst met de open dubbeldekkerbus de zuidelijke route door de stad gedaan. De eerste plek waar we uitstapten was bij het Olympische complex op de Montjuïch, het epicentrum van de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona. Het was supermooi daar, we zijn in het Olympisch stadion en het zwembad geweest, voor mij als sportfanaat natuurlijk erg leuk om te zien.






Daarna zijn we een stukje over de Montjuïch gelopen, naar de kabelbaan die Paul en mij (de dames kozen voor de bus i.v.m. de hoogte) over het water naar de kade bij het World Trade Center bracht. Erg leuk stukje met een prachtig uitzicht op de stad. ’s Avonds gegeten bij Sven (mijn neef die daar woont) en Tatiana gegeten, was erg gezellig, leuk om jullie weer een keer te zien!




Dinsdag hebben we de noordroute gedaan van de bustour, met als belangrijkste stop voor ons Camp Nou. Helaas speelde de FC niet thuis in de tijd dat wij er waren, maar de tour die we door het stadion hebben gemaakt was ook erg gaaf. Mooi was ook om te zien dat er super veel mensen stonden te wachten bij het stadion. Wij dachten dus eerst dat de bus terug zou komen van het vliegveld na de wedstrijd voor de beker van dinsdagavond tegen Zamora. Bleek het later om een gewone training te gaan… Mooi om te zien hoe die club leeft daar.




Een van de hoogtepunten, letterlijk en figuurlijk, was mijn bezoek aan de Sagrada Familia, de nooit afgebouwde kerk van Gaudi, die ik beklommen heb. 65 meter klimmen op een kleine spiraalvormige trap, daar word je op een gegeven moment licht draaierig van. Was wel erg gaaf, ook omdat het klimmen me geen enkele moeite kostte. De bijna ondergaande zon was erg mooi, zie hieronder. Daarna ben ik naar het musea xiocolata geweest, ofwel het chocolademuseum. Ongelooflijk wat ze daar allemaal van chocolade kunnen maken. En de warme chocola die ik daar gedronken heb was zo lekker! Marjolein en Charlotte, bedankt voor de tip, het was erg leuk en lekker! ’s Avonds gegeten bij Santa Maria, een restaurantje dat tapas combineert met de mediterrane keuken. Met alleen een Spaanse menukaart was het even afwachten wat we precies kregen, maar het was erg lekker.








Na twee dagen supermooi weer regende het donderdag helaas. Was erg jammer, daardoor had Park Guëll een wat trieste aanblik. Desondanks was het geweldig daar, prachtig park met schitterende kunstwerken van Gaudi. Daarna zijn we naar Casa Mila geweest, een ook prachtig gebouw dat door Gaudi gebouwd is. Het dak daar is heel speciaal, je kunt er helemaal over rond lopen met een mooi uitzicht over de stad.
In de door het weer vrij triest aandoenende dierentuin maakte een van de beren een hoop scène toen hij naar binnen wilde maar het luik nog dicht was. Hij heeft een minuut of tien lang op zijn achterpoten staand met zijn voorpoten staan rammen, alleen onderbroken om soms even een aanloop te nemen om tegen de deur te beuken. Beer was een beetje boos, was erg komisch.
's Avonds zijn Paul en ik naar de basketballers van Barcelona gaan kijken, die voor de Europa Cup tegen Istanbul moeten spelen. Wat een heerlijk fanatisme daar, het zorgde voor een super mooie sfeer in de hal. En na een dramatische start kwam Barcelona goed terug om uiteindelijk te winnen met 79-74.

Vrijdag was het Driekoningen, een nationale feestdag die in Spanje zeker net zo belangrijk is als Eerste Kerstdag. Vrijwel alles was dus dicht, zoals het Catalaans Historisch museum, dat we wilden zien. Eerst zijn we naar het Palau de Musica gelopen, misschien wel het mooiste gebouw van de stad. Uiteindelijk zijn we, na een wandeling door Barceloneta en langs het strand naar de Olympische haven, in het Aquarium beland. Was min of meer omdat er niks anders open was, maar het was beter dan we verwacht hadden (met mooie haaien Anne). Tot slot zijn we bij het Hard Rock Café gaan eten, dit is namelijk een van de weinige restaurants in Barcelona waar je om half zes terecht kunt om te eten (we moesten wel zo vroeg omdat we om half tien moesten vliegen). Ondanks dat je eigenlijk natuurlijk Spaans hoort te eten in een stad als Barcelona, waren de spare-ribs heel goed te eten. Daarna vlogen we dus weer terug, was geen pretje met mijn oren die in de loop van de week compleet dicht waren gaan zitten. Ze lijken zich inmiddels enigszins te herstellen, links is inmiddels weer open. Kan ook geen oorontsteking gebruiken, met twee weken full-time Unisca voor de deur dat morgen begint…

Ik hoop dat jullie ook allemaal een leuke vakantie hebben gehad en succes op school iedereen weer deze week!

Bob.

1 Comments:

  • Heey barcelona is vet he! Echt super dat je zo genoten hebt! ik wil er graag nog een keer heen! btw, foto op t dak is errg herkenbaar, vraag morgen maar op msn:P

    -x- Tamara

    By Blogger Tamara M., at 12:16 AM  

Post a Comment

<< Home