Bob, opnieuw opgestart...

Sunday, April 30, 2006

Time flies... Waar zijn de afgelopen 15 maanden gebleven?

Time flies… Tja, waar blijft de tijd soms? Het gaat zo verschrikkelijk snel allemaal. Is maar goed ook, dat betekent dat ik het in ieder geval leuk heb en het goed gaat. Ik had dit overzicht van de afgelopen inmiddels 15 maanden (2 mei is het zover) al 3 maanden geleden willen schrijven, een jaar na mijn transplantatie. Daar kwam helaas door het trieste overlijden van Lieke toen niets van, had er geen zin in op dat moment. Daarna is er onder andere door studiedrukte met mijn mastervakken niets meer van gekomen, dus vandaar nu pas.

Een van de mooiste momenten van vorig jaar was het moment dat ik precies een jaar geleden weer voor het eerst op de tennisbaan stond op Het Spieghel. Heerlijk om je oude sport die je 3 jaar hebt moeten missen toen weer te kunnen doen. Heb daar ook enorm van genoten afgelopen zomer, ondanks de knieblessure die ik bij de Spieghel Open in augustus en die mijn marathonplannen voor dit jaar november doorkruist heeft.

Mijn eerste vakantie in mei vorig jaar, 4 dagen naar Parijs voor Roland Garros, was ook geweldig met Jilles en Marek. Het was iets van 35 graden, maar dat hinderde niet. De stadswandeling de eerste avond haal ik me ook nog goed voor de geest, kilometers door die stad gebanjerd met zijn drieën.

Daarna een heerlijke zomer gehad, met veel tennistoernooien, pokeravonden en voetbalmiddagen. Verder natuurlijk mijn korte vakantie op Curaçao, die helaas korter duurde dan gepland, maar desondanks geweldig was.

In september begon vervolgens het echt leven weer, ik pakte mijn studie weer op aan de UvA. Heb in het eerste blok Regulering en Mededinging (5 ects / studiepunten) gevolgd, een keuzevak. In blok twee begon International Economics mastervak (10). Dit liep door in blok 3, waarin ik in februari en maart ook de vakken Monetary Economics and Financial Institutions (10), Human Development (5), en Globalization, Growth and Develoment (5) gevolgd heb, alle drie ook mastervakken. In deze vakken heb ik de afgelopen weken tentamen gedaan en gehaald met respectievelijk een 6, een 6, een 7 en een 8. In januari nog Unisca (10) gedaan, de VN conferentie simulatie die twee weken duurde in Amsterdam, een super leuk project. Dus: WO studenten die dit lezen en ruimte hebben in hun keuzeruimte, doe dit volgend jaar! Welke studie je doet maakt niet uit, als je je P maar hebt. In totaal dus samen met mijn bachelorscriptie van 5 punten waarover ik woensdag een gesprek heb met mijn begeleider (hij is af en ook voldoende in ieder geval, exacte cijfer weet ik nog niet), heb ik dus tot nu toe 50 punten gehaald dit jaar. Dat is perfect, ik hoef nu namelijk alleen nog mijn eindscriptie te doen, en daar ga ik in september mee beginnen. Eerst lang en goed vakantie vieren en andere dingen afhandelen, zoals het vinden van een scriptiestage, -onderwerp en –begeleider.

De grootste verandering afgelopen jaar was misschien wel het op kamers gaan in Amsterdam sinds 1 februari bij Michiel en Thomas. Het bevalt heel erg goed, we hebben heel veel lol met zijn drieën. Buiten dat is het heerlijk om in de stad te wonen en overal heen te kunnen op de fiets, alles zit eigenlijk binnen 15 minuten fietsen. Ook Skøll is vlakbij, de studentenroeivereniging waar ik vorige maand lid geworden ben, ik zit in de Wicky. Komende dinsdag is er een grachtentocht georganiseerd, gaan we de binnenstad onveilig maken. Ook dit kon niet voor dat ik op kamers zit, althans niet op een leuke manier, dan ben je toch elke keer gebonden aan de laatste trein en je gaat er dan ook niet spontaan even eten op dinsdag- of donderdagavond, zoals nu wel heel vaak gebeurt. Ik zit nog niet lang op kamers dus, maar zou al niet anders meer willen eigenlijk.

Komende tijd ga ik dus vooral heel veel leuke dingen doen, naast het volgen van het keuzevak Transition Economics op de UvA, wat puur extra is omdat het me een leuk vak lijkt. 20 mei is zijn naast de Vitus reünie (alle oud-Vitanen die dit lezen: meld je aan en kom ook!) ook de afroeiwedstrijden op Skøll. Verder starten we met onze boot op 17 juni bij de Orca Slotwedstrijden. Eind mei ga ik nog een paar dagen naar Roland Garros, Michaëlla Krajicek naar de titel schreeuwen. Daarna volgen van 21 tot en met 26 juni de Europese Spelen voor hart- en longgetransplanteerden in Napels, waar ik ga tennissen, badmintonnen, tafeltennissen, 4 km ga lopen en de 4 x 100 meter estafette ga doen. De eerste week van juli zijn de clubkampioenschappen op Het Spieghel, met hopelijk op de finale dag op 9 juli het Nederlands elftal in de finale live op de club op groot scherm. Dan heb ik twee weken nog niks staan (waarschijnlijk twee toernooien hier in de buurt) voordat ik met Marek en Thomas op 26 juli naar Krakow vertrek tot 7 augustus. Heel erg veel zin in, ben heel benieuwd hoe zo een land leeft en wat er te zien is. Ook gaan we naar Auschwitz, niet leuk, maar wil wel heel graag zien hoe dat er uit gezien heeft, voor zover dat nog mogelijk is. Meteen aansluitend is het open toernooi op Het Spieghel, waar het vorig jaar fout ging met mijn knie. Na het toernooi voor getransplanteerden in Bath in Engeland van 17 tot 20 augustus begint het echte leven weer, met hopelijk in september een sage, het liefst in het buitenland.

Maar eerst deze week nog even langs bij het meitoernooi op He Spieghel en zelf een paar keer tennissen. Onder andere zaterdag in Leusden met mede getransplanteerden, op weg naar Bangkok voor de World Transplant Games in september 2007. En dan zondag trainen met de potentiële badmintonploeg, ook voor Bangkok.

2 Comments:

  • Ja je bent ook wel een lucky basterd. Maar dat heb je natuurlijk dubbel en dwars verdiend.

    Ik zit wel ver weg, maar volg je verhalen met plezier. Ik ben blij dat je het zo naar je zin hebt!!! Goed bezig, ouwe...

    Vooral even chillen nu, daar is niets mis mee.

    Regards,
    Paul

    By Anonymous Anonymous, at 1:05 AM  

  • Wat een mooie tekst Bob! Ik ken je alleen van na je trans, maar ik heb bewondering voor hoe jij het doet. Net zoals Esmee maken jullie het mooiste van jullie leven! Daar kunnen veel mensen een puntje aan zuigen!

    Ik heb bewondering voor jou!

    XXX
    Anne

    By Anonymous Anonymous, at 10:18 PM  

Post a Comment

<< Home