Bob, opnieuw opgestart...

Thursday, March 20, 2008

Gaat het dan toch lukken?

Het lijkt er zowaar op dat we het project toch op tijd af gaan krijgen, dat wil zeggen voor ik weer terug moet naar Nederland. De eerste van twee afspraken voor de presentatie is gemaakt, voor donderdag 27 maart. Als het goed is volgt de tweede snel voor vrijdag de 28e. Het rapport begint enige vorm aan te nemen, de basis voor de Powerpoint presentatie is gelegd en de laatste mails met informatie die we nodig hebben druppelen langzaamaan binnen.

Afgelopen week een interessante vergadering gehad met een manager van Banco ProCredit, een bankenketen die in Afrika, Latijs-Amerika en Oost-Europa actief is. Voor het project leverde het niet veel op, omdat zij nog geen cash-transfers vanuit hun mobiele banken doen. Het was wel een gaaf bedrijf, dat veel aan ondersteuning van kleine boeren en ondernemers doet door microkredieten en laagdrempelige spaarrekeningen aan te bieden. De stichting DOEN is voor 20% eigenaar van de keten, en de FMO (de Nederlandse ontwikkelingsbank) heeft net zijn aandelen aan de holding verkocht. Leuk om te zien hoe Nederlands ontwikkelingsgeld soms ook erg goed besteed wordt.

Dit weekend ga ik naar Nelspruit, omdat ik het land weer uit moet voor mijn visum. Ik ga niet naar Kruger, maar naar de Blyde River canyon om die omgeving te bekijken.

Fijn Paasweekend allemaal,

Bob

3 Comments:

  • Top man... deadlines halen, daar draait het in het om!

    Geniet van je laatste dagen en hopen maar dat Big J. erbij kan zijn...

    By Anonymous Anonymous, at 11:24 PM  

  • daar draait het in het "leven" om... excuses

    By Anonymous Anonymous, at 11:25 PM  

  • He wat goed om te horen. Gewoon
    beetje boos blijven kijken, dan
    werken ze door! Beetje de Soprano
    way zeg maar...

    Ga trouwens niet vertellen dat jij nu alle sopranos hebt gezien als je terugbent!? (wanneer is dat btw?)

    By Blogger Michiel, at 9:00 AM  

Post a Comment

<< Home